Extrém X58-as alaplap az ASRock-tól

Az ASRock műhelyében az igen extrémnek nevezhető Supercomputer és a Deluxe modellek után most egy újabb, a cég immáron harmadik X58-as lapkakészletre épülő alaplapja is elkészült. Az újdonság a Computex alkalmával június elején már megtekinthető volt, ám most a gyártó állítása szerint már megjelenésre kész állapotba került az X58 Extreme névre keresztelt alaplap.

Extrém X58-as alaplap az ASRock-tól

Az ASRock műhelyében az igen extrémnek nevezhető Supercomputer és a Deluxe modellek után most egy újabb, a cég immáron harmadik X58-as lapkakészletre épülő alaplapja is elkészült. Az újdonság a Computex alkalmával június elején már megtekinthető volt, ám most a gyártó állítása szerint már megjelenésre kész állapotba is került az X58 Extreme névre keresztelt alaplap.

A friss jövevény V8-as (nyolcfázisú) tápellátással rendelkezik és a Core i7-es processzorcsalád tagjainak fogadására lett felkészítve, azaz LGA-1366-os CPU foglalattal bír. A processzorok háromutas DDR3-as memóriavezérlőjét az alaplap hat darab DDR3-2000 MHz-es memória slotjával zökkenőmentesen kihasználható. A termék összesen három darab PCI Express x16-os slottal van ellátva, azaz tökéletes alapjául szolgálhat mind a több utas CrossfireX, mind pedig az SLI rendszereknek. Érdekesség, hogy a SuperComputer és a Deluxe alaplapokon négy PCI Express x16-os foglalat áll a videokártyák rendelkezésére.

Az X58 Extreme esetében a gyártó ugyanazt a színösszeállítást alkalmazza, mint a fent említett két alaplapon. A termék hat darab SATA 3 Gbps-os porttal, integrált nyolccsatornás audió vezérlővel, Gigabites Ethernet vezérlővel és egy eSata csatlakozóval van felszerelve. Mikrokapcsolók formájában természetesen itt is rendelkezésre állnak a bekapcsoló-, Reset és CMOS Clear gombok. Az újdonság a gyártó weboldalán már megtekinthető, remélhetőleg a forgalmazása is hamarosan elindul. Az ASROck egyelőre nem adott információt az új jövevény ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward