Extrém SSD-k a Corsair kínálatában

A Corsair számos SSD meghajtóval van jelen a piacon, ám most egy új termékcsaládot indít útnak, amely az Extrém nevet viseli. Az SSD piacon már-már jól bevált gyakorlatnak mondható, hogy a gyártók túlnyomó része a Samsung vezérlőit használja az SSD meghajtóknál, de mint mindenhol, úgy itt is akadnak kivételek. A Corsair szakemberei az új sorozat tagjainak megalkotásakor például nem a Samsung, hanem az Indilinx Barefoot névvel ellátott vezérlője mellé tették le a voksukat, így ez utóbbit alkalmazzák a friss meghajtó család esetében.

Extrém SSD-k a Corsair kínálatában

A Corsair számos SSD meghajtóval van jelen a piacon, ám most egy új termékcsaládot indít útnak, amely az Extrém nevet viseli. Az SSD piacon már-már jól bevált gyakorlatnak mondható, hogy a gyártók túlnyomó része a Samsung vezérlőit használja az SSD meghajtóknál, de mint mindenhol, úgy itt is akadnak kivételek. A Corsair szakemberei az új sorozat tagjainak megalkotásakor például nem a Samsung, hanem az Indilinx Barefoot névvel ellátott vezérlője mellé tették le a voksukat, így ez utóbbit alkalmazzák a friss meghajtócsalád esetében.

Az új sorozatban 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os adattároló kapacitással büszkélkedő meghajtók kaptak helyet, ezek 2,5 hüvelykes formátumúak és MLC típusú (Multi-level Cell, azaz többszintű cella) NAND Flash chipeket tartalmaznak. A SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel ellátott termékek esetében 64 MB-nyi gyorsítótár áll rendelkezésre, így a meghajtók 240 MB/s-os maximális olvasási- és 170 MB/s-os maximális írási sebesség elérésére képesek. A gyártó a termékek elkészítéséhez ugyan nem a Samsung vezérlőjét használja, viszont a memóriachipek már a Samsungtól származnak.

Az Extreme SSD család tagjaira a Corsair 2 év garanciát vállal. Az Extreme X32-es meghajtó 192 dollárba, az X64-es modell 295 dollárba, míg az X128-as csúcsmodell várhatóan 502 dollárba kerül majd. A rendkívül gyors SSD meghajtók hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward