Extrém processzorhűtők a Prolimatechtől

A Prolimatech neve nagyjából pár héttel ezelőtt vált igazán ismertté, amikor a gyártó összeállt a DFI-vel és az egyik DFI LanParty alaplaphoz a saját, nagyméretű hűtőjüket adták. Akkoriban mindenki azt hitte, hogy maga a DFI kezdett bele a processzorhűtők tervezésébe, ám gyorsan kiderült, hogy pontosan mi is az igazság. Azóta a Megahalems névre keresztelt hatalmas hűtő több teszten is részt vett és a vélemények alapján a termék egy igazán jó konstrukció, amely hatékony hűtést kínál a processzor számára.

Extrém processzorhűtők a Prolimatechtől

A Prolimatech neve nagyjából pár héttel ezelőtt vált igazán ismertté, amikor a gyártó összeállt a DFI-vel és az egyik DFI LanParty alaplaphoz a saját, nagyméretű hűtőjüket adták. Akkoriban mindenki azt hitte, hogy maga a DFI kezdett bele a processzorhűtők tervezésébe, ám gyorsan kiderült, hogy pontosan mi is az igazság. Azóta a Megahalems névre keresztelt hatalmas hűtő több teszten is részt vett és a vélemények alapján egy igazán jó konstrukció, amely hatékony hűtést kínál a processzor számára.

Most kiszivárgott néhány terv, illetve néhány fénykép azzal kapcsolatban, hogy a gyártó pontosan mit is tervez a jövőben a CPU hűtők piacán. A terveken a Megahalems-hez hasonló hatalmas hűtők láthatóak, amelyek első ránézésre kissé furcsának hatnak. Az egyik ilyen megoldás Jericho névre lesz keresztelve. A termék két különálló „toronyból” fog állni, amelyek közül a feszültségszabályzó áramkörök felé eső tömb kétszer olyan vastag lesz, mint a másik oldalon található. A két tömb között egy ventilátor fog elhelyezkedni, amely a sűrű alumínium lamellák közül fogja kifújni a meleget.

A másik két modell a Mammoth és a Genesis, amelyek szintén különálló alumínium lamella tömbök segítségével üzemelnek. A Mammoth megoldás esetében a processzorral érintkező blokkból több heat pipe indul ki, amelyek érdekesen hajlítva végződnek az alaplap síkjával párhuzamos lamella tömbökben. A Genesis a Mammoth dizájnjától annyiban tér el, hogy a feszültségszabályzó áramkörök felé néző hűtőborda rész merőleges az alaplapra. Egyébként mindkét hűtő két darab nagyméretű ventilátorral lesz ellátva.

A rajzok alapján a termékek igen érdekes megoldások lesznek, ám várható megjelenésükről és pontos specifikációikról egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward