Extrém P45-ös alaplap az ASUS-tól

Az elmúlt hetek folyamán már számos különleges alaplapról számoltunk be, amelyek az Intel új, P45-ös lapkakészlete köré épültek. Most az ASUS kínálatában sikerült megpillantani egy nem mindennapi terméket, amely ASUS P45 P5Q-Premium típusjelzéssel kerül majd forgalomba a jövő hónap folyamán, és amely a specifikációit elnézve tökéletesen rászolgál a prémium elnevezésre. A Gigabyte és az MSI kínálatában is feltűntek már extrém P45-ösök, de az ASUS jelenlegi megoldása talán még ezeknél is különlegesebb.

Extrém P45-ös alaplap az ASUS-tól

Az elmúlt hetek folyamán már jó néhány olyan különleges alaplapról számoltunk be, amelyek az Intel új, P45-ös lapkakészlete köré épültek. Most az ASUS kínálatában sikerült megpillantani egy nem mindennapi terméket, amely ASUS P45 P5Q-Premium típusjelzéssel kerül majd forgalomba a jövő hónap folyamán, és amely a specifikációit elnézve tökéletesen rászolgál a prémium elnevezésre. A Gigabyte és az MSI kínálatában is feltűntek már extrém P45-ösök, de az ASUS jelenlegi megoldása talán még ezeknél is különlegesebb.

A P5Q Premium tartalmaz mindent, amire csak szükség lehet: a gyártó újdonsága 1600 MHz-es FSB támogatással fogadja az Intel Core 2 Duo, Core 2 Quad és Core 2 Extreme processzorait, emellett DDR2-es memóriatámogatást is kínál. A termék 16 fázisú tápellátással érkezik, valamint 4 darab PCI Express x16-os slottal is ellátja a gyártó, amelyek közül természetesen nem mindegyik foglalat működik majd teljes, x16-os sávszélességgel.

Az ASUS lapjának paraméterei már eddig sem szokványosak, ám a gyártó itt még nem állt meg: az alaplap 10 darab USB 2.0-s porttal, 10 darab SATA 3Gbps-os csatlakozóval és négy darab ethernet porttal is büszkélkedik. A terméken integrált, nyolccsatornás audió vezérlő , valamint egy IDE csatlakozó is jelen van. Az ASUS újdonságán egy-egy mikrokapcsoló is található, ezek a bekapcsoló- és a reset gomb funkcióit látják el. Az északi és a déli híd hűtéséről egy rézből készült hőcsöves megoldás gondoskodik, de egy kisebb hűtőbordát a PWM modulok is kaptak.

Az ASUS P45 P5Q Premium pontos megjelenésének időpontja egyelőre nem ismert, a termék várható végfelhasználói árával kapcsolatban sem szolgált információval a gyártó.

Az ASUS már promóciós oldalt is indított a P45-ös lapkakészlettel felvértezett P5Q sorozat népszerűsítésére, az említett oldal itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward