Extrém notebook memóriák XMP profillal

A Kingston és az OCZ új, különleges notebook memóriákat kínál, amelyeket a gyártók az Intel XMP technológiájával is elláttak, így viszonylag alacsony időzítések elérésére van lehetőség a termékekkel, amennyiben a kiszemelt noteszgép is támogatja az Extreme Memory Profile-t. Ezt a technológiát egyébként a mobil Core 2 Extreme processzorral szerelt notebookok esetében lehet igénybe venni.

Extrém notebook memóriák XMP profillal

A Kingston és az OCZ új, különleges notebook memóriákat kínál, amelyeket a gyártók az Intel XMP technológiájával is elláttak, így viszonylag alacsony időzítések elérésére van lehetőség a DDR3-as termékekkel, amennyiben a kiszemelt noteszgép is támogatja az Extreme Memory Profile-t. Ezt a technológiát egyébként a mobil Core 2 Extreme processzorral szerelt notebookok esetében lehet igénybe venni.

Kezdjük is a Kingston megoldásával. A gyártó új memória csomagja KHX8500S3ULK2/4GX típusjelzéssel bír és összesen két darab DDR3-as 2 GB-os So-DIMM memória modulból áll, amelyek 1066 MHz-en üzemelnek 5-5-5-15-ös időzítések és 1,5V-os feszültség mellett. A csomag tagjai előreprogramozott JEDEC és XMP profilokkal érkeznek, így a termékek a fenti értékeken bármelyik XMP támogatással ellátott noteszgépben működnek, ám ha XMP támogatás nélküli Centrino 2-es termékbe szereljük őket, akkor is üzemelnek, de már gyengébb időzítések mellett. A Kingston új notebook memóriacsomagja 212 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, ami négyszer drágább, mint a hagyományos DDR3-1066 MHz-es kitek.

Az OCZ szintén egy 4 GB-os DDR3-1066 MHz-es memória csomaggal kedveskedik a hardcore notebook felhasználók számára, ám a gyártó OCZ3M1066XM4GK típusjelzéssel ellátott terméke szerényebb specifikációkkal bír, mint a Kingston megoldása. A két darab 2 GB-os XMP támogatással ellátott memória modul 1066 MHz-es órajelen üzemel 6-6-6-16-ös időzítések mellett, üzemi feszültségük 1,6V. Az OCZ külön nem emeli ki, de ezeknél a moduloknál is elérhető az XMP mellett hagyományos SPD profil is, amelynek segítségével szélesebb körben is használhatóak a modulok, nem csak XMP támogatással ellátott notebookokban.

Az Intel közleménye szerint a Kingston és az OCZ újdonságai ajánlottak a Flextronics 17 hüvelykes W840-es noteszgépéhez, amely kettő- vagy négymagos Extreme Edition processzorral, két AMD grafikus vezérlővel, Blu-ray meghajtóval és 1920 x 1200 pixeles natív felbontással is rendelkezhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward