EVGA GTX 295 és a hozzá való vízhűtő blokk

Az EVGA műhelyében elkészült az egyetlen nyomtatott áramköri lapra épülő GeForce GTX 295-ös modell, sőt, az új videokártyához egy hozzá való vízhűtő blokkot is bemutatott a vállalat, így az overclockerek szempontjából teljes a kép: a komoly teljesítménnyel rendelkező kártyát komoly vízhűtéssel felvértezve igen jó tuningpotenciál elérésére nyílik lehetőség, de aki a csendes hűtés miatt részesíti előnyben a vízhűtő blokkot és a hozzá tartozó kiegészítőket, az is megtalálhatja számításait az újdonságban.

EVGA GTX 295 és a hozzá való vízhűtő blokk

Az EVGA műhelyében elkészült az egyetlen nyomtatott áramköri lapra épülő GeForce GTX 295-ös modell. Sőt, az új videokártyához egy hozzá való vízhűtő blokkot is bemutatott a vállalat, így az overclockerek szempontjából teljes a kép: a komoly teljesítménnyel rendelkező kártyát komoly vízhűtéssel felvértezve igen jó tuningpotenciál elérésére nyílik lehetőség, de aki a csendes hűtés miatt részesíti előnyben a vízhűtő blokkot és a hozzá tartozó kiegészítőket, az is megtalálhatja számításait az újdonságban.

Maga a kártya a GTX 295 CO-OP Edition típusjelzést viseli és két darab 55 nm-es csíkszélességgel készülő GT200b-s GPU-t tartalmaz. Az egyenként 240 darab shaderrel és 448 bites memória interfésszel ellátott grafikus processzorok 576 MHz-es órajelen ketyegnek, a shaderek ezzel egy időben pedig 1246 MHz-en ketyegnek. Az 1792 MB-nyi GDDR3-as memória órajele 2016 MHz. A kétslotos hűtéssel felvértezett termék DirectX 10-es, CUDA, PhysX és QUAD SLI támogatással egyaránt el van látva. Az újdonság egyelőre még kereskedelmi forgalomban nem érhető el, várható végfelhasználói árát azonban már megadta a gyártó: a két GPU-s szörnyetegért 530 dollárt kell letennünk az asztalra.

A forrófejű videokártya lehűtéséhez kínálja a vállalat a vele kompatibilis Hydro Copper vízhűtő blokkot. A hűtő teljes egészében rézből készült, a nagy átfolyást garantáló vájatoknak köszönhetően kitűnő hűtést kínál nem csak a GPU, de a feszültségszabályzók, a memória chipek és az I/O chip számára is. A flexibilis, 1/2 hüvelykes és 3/8 hüvelykes fittingeket fogadó blokk SLI rendszerekben is könnyedén alkalmazható, a termék ára 129,99 dollár csak úgy, mint az gyártó X58-as alaplapjaihoz kínált vízhűtő blokké.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward