Év végén jönnek a DX10-es S3 GPU-k

Az S3 a napokban jelentette be, hogy be kíván lépni a DirectX 10-es GPU-k piacára: a vállalat az év végén bemutatja DirectX 10-es támogatással rendelkező termékcsaládjának tagjait. A Chrome ! kódnévre hallgató grafikus chipek a vállalat reményei szerint javítani fognak az eladási mutatókon, de az újdonságok segítségével valószínűleg nem tud majd visszatérni a globális piacra a gyártó.

Év végén jönnek a DX10-es S3 GPU-k

Az S3 a napokban jelentette be, hogy be kíván lépni a DirectX 10-es GPU-k piacára: a vállalat az év végén bemutatja DirectX 10-es támogatással rendelkező termékcsaládjának tagjait. A Chrome 4 kódnévre hallgató grafikus chipek a vállalat reményei szerint javítani fognak az eladási mutatókon, de az újdonságok segítségével valószínűleg nem tud majd visszatérni a globális piacra a gyártó.

A S3 Graphics Chrome 4-es termékcsalád mindössze két tagból áll majd: az egyik a Chrome 460-as egység, amely 90 nm-es gyártási technológiával készül, a másik a Chrome 430, amely viszont 65nm-es csíkszélességgel fog büszkélkedni. A Chrome 460-as egység DirectX 10-es, míg a Chrome 430-as verzió DirectX 10.1-es támogatással bír majd. Az új chipek rendelkeznek natív HDMI és HDCP támogatással egyaránt, az újdonságok PCI Express 1.0-ás csatolófelületet fognak alkalmazni. Mindkét chip a Fujitsu gyártósorain készül, a sorozatgyártás várhatóan az év vége előtt megkezdődik.

Amennyiben az S3 új chipjei képesek lesznek felvenni a versenyt az ATI Radeon HD 2600/2400 és az Nvidia GeForce 8600/8500/8400 kártyáival, az S3 akkor sem örülhet sokáig a győzelemnek, ugyanis mindkét rivális gyártó fél éves periódusonként frissíti termékcsaládjait, ezzel pedig az S3 nem tud lépést tartani. Az új chipek viszont mindenképpen nagy jelentőséggel bírnak, azokat ugyanis a VIA fel tudja használni a különböző chipszetjeihez. Az S3 bevételeinek rendbe tételéhez az is elegendő lehet, ha az új Chrome 4-es GPU-kat a VIA olcsó processzoraival és chipszeteivel kombinálják, az eredmény ugyanis egy költséghatékony multimédiás platform, amelyre manapság egyre nagyobb kereslet tapasztalható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward