Európában rendkívül népszerű a FireFox 3

Az Internet Explorer mellett számos alternatív böngésző van jelen a piacon, közülük talán a Mozilla Firefox névre keresztelt szoftveréről mondható el az, hogy a legnagyobb népszerűséggel rendelkezik az alternatív webböngészők szegmensében. A StatCounter legfrissebb felmérése szerint a Firefox 3-as kiadása az elmúlt napokban felülmúlta az Internet Explorer 7-es verziójának népszerűségét, így első helyre került a webböngészők toplistáján.

Európában rendkívül népszerű a FireFox 3

A StatCounter legfrissebb felmérése szerint a Firefox 3-as kiadása az elmúlt napokban felülmúlta az Internet Explorer 7-es verziójának népszerűségét, így első helyre került a webböngészők toplistáján.

A szombati adatok szerint a Firefox 36,16%-os piaci részesedést tudhatott magáénak, míg az Internet Explorer 7-es böngészőt "csak" a felhasználók 35,1%-a használta. Az eredmény vasárnapra tovább javult: aznap a Firefox 3 37,15%-os részesedést könyvelhetett el. Természetesen a kép nem ennyire jó, ha az Internet Explorer 6-os, 7-es és 8-as verzióinak piaci részesedését összeadjuk, ugyanis akkor torony magasan az IE győz, ám ennek ellenére a Firefox teljesítménye mindenképpen figyelemre méltó. A hétvégi eredményeknél felmerülhet az a szempont is, hogy ekkor az irodai gépek helyett az otthoni rendszerek működnek, amelyeknél nagyobb a Firefox felhasználók aránya: a céges környezetben még mindig az IE a piacvezető, így nem árt távolságtartóan kezelni az eredményeket.

A FireFox 3 részesedése a tegnapi nap folyamán 34,22%-ra csökkent, ezzel szemben az IE továbbra is 34,01%-os eredménnyel volt jelen a piacon. Mára a számok fényében úgy tűnik, hogy a Firefox 3 tovább veszít részesedéséből: a legfrissebb eredmények 33%-os és 36%-os részesedést mutatnak, természetesen az IE javára. Úgy látszik, hogy a pár sorral feljebb kifejtett szempontok nagyon is helytállóak. Ennek ellenére továbbra is figyelemre méltónak számít a Firefox 3 európai fogadtatása. A StatCounter elemzői azt sajnos nem árulták el, hogy mekkora mintával dolgoztak az elemzés készítésekor, pedig ezt igencsak fontos lenne tudni.

Ha már egyébként a Firefox 3-nál tartunk, akkor fontos azt is megemlíteni, hogy a webböngésző legújabb, azaz 3.0.0.8-as frissítése pár napja már elérhető. Akinél nincs bekapcsolva az automatikus frissítés opció, az a súgó menüpont frissítések keresése opcióra kattintva telepítheti a fent említett frissítést. A teljes, 3.0.0.8-as verziószámot viselő webböngésző a Mozilla hivatalos weblapjáról tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward