Európában jelentősen drágább lesz a Win7?

A Windows 7 árazásáról az első hivatalos információ néhány napja már megérkezett, ezután nem sokkal a különböző vállalatok által tervezett akciókról is lehullott a lepel: a cégek jelentős kedvezménnyel, esetenként ingyen is lehetővé teszik, hogy a felhasználók Windows Vista-ról Windows 7-re váltsanak, amennyiben az adott gyártó konfigurációit Windows Vista operációsrendszerrel vásárolják meg. Most úgy tűnik, hogy a korábban ismertetett árakhoz képest az európai végfelhasználói árak jelentősen magasabbak lesznek.

Európában jelentősen drágább lesz a Win7?

A Windows 7 árazásáról az első hivatalos információ néhány napja már megérkezett, ezután nem sokkal a különböző vállalatok által tervezett akciókról is lehullott a lepel: a cégek jelentős kedvezménnyel, esetenként ingyen is lehetővé teszik, hogy a felhasználók Windows Vista-ról Windows 7-re váltsanak, amennyiben az adott gyártó konfigurációit Windows Vista operációsrendszerrel vásárolják meg (ennek az akciónak a gyökerei azonban az MS-hez nyúlnak vissza). Most úgy tűnik, hogy a korábban ismertetett árakhoz képest az európai végfelhasználói árak jelentősen magasabbak lesznek.

Az európai vásárlók a Windows 7 Home Premium frissítésért 41%-kal, míg a Windows 7 Ultimate Upgrade változatáért 91%-kal fognak többet fizetni, mint amerikai társaik. A Windows 7 Professional esetében még ennél is rosszabb lesz a helyzet.

Az üzleti szegmens számára kínált Windows 7 Professional-nél a Windows Vista-ról történő frissítés esetében az európai ár 285 euró és 189,99 angol font lesz, így az európaiak az amerikai 200 dolláros ár dupláját, átszámítva 400 dollárnak megfelelő összeget, míg az Egyesült Királyságban élő vásárlók 57%-kal fognak többet fizetni. A Windows 7 Ultimate Upgrade kiadásáért az Amerikai Egyesült Államokban 220 dollárt kérnek el, míg ez az összeg Európában már 299 euró, azaz átszámítva 420,27 dollár lesz. Az angolok sem járnak sokkal jobban, de ők legalább nem 91%-kal, csak 50%-kal fizetnek majd többet az alkalmazásért (229 font, azaz 330,36 dollár).

A dobozos kiadások esetében a Home Premium változat 200 euróba, a Professional/Business kiadások 309 euróba, míg az Ultimate verzió 319 euróba fog kerülni. Itt tehát az árak hasonlóak csak sajnos érvényesül az 1 euró = 1 dollár elv. Az OEM verziók árszabása egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward