Érkezik a Thermaltake Bigwater 780

Érkezik a Thermaltake Bigwater 780

A Thermaltake ma hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan új taggal bővül a népszerű Bigwater névre keresztelt, vízhűtő megoldásokat tartalmazó termékcsaládja. A Bigwater 780-as termék univerzális vízhűtő rendszernek mondható, ugyanis az Intel és AMD processzorfoglalatok széles skáláját támogatja, így a legtöbb rendszerhez tökéletesen passzol az újdonság.

A CL-W0186-os típusjelzéssel ellátott folyadékhűtő rendszerben egy 12V-os, 600 mA-es áramfelvétel mellett üzemelő P500-as szivattyú teljesít szolgálatot. Az egység kerámia csapágyazással készül és óránként összesen 500 liternyi folyadékot képes megmozgatni 10-16 dB-es zajszint mellett. A szivattyú várható élettartama a gyártó adatai szerint 80.000 óra. A nagyteljesítményű szivattyúnak köszönhetően a rendszer igény esetén tovább bővíthető, így a lapkakészlet, a videokártya, a merevlemez, sőt, akár a memória modulok hűtése is megoldható egyetlen rendszer segítségével. A csomagban csak a processzor hűtéséhez alkalmas blokk foglal helyet, a felsorolásban lévő alkatrészek folyadékkal való hűtéséhez külön kell megvásárolni a megfelelő blokkokat. A Bigwater 780-as modell lelke, amely a vezérlést, a szivattyút és a feltöltő tartályt is magában hordozza, három darab 5,25 hüvelykes bővítőhelyet foglal el a számítógépházból (249,5 mm x 149 mm x 128 mm). Az egységben lévő feltöltő tartály 530 köbcentis, a rendszer részét képezi a teljes egészében rézből készült vízhűtő blokk is, amely a processzorra szerelve végzi a feladatát. A termék előlapján található egy kis keringés jelző is (Flow meter), amelynek köszönhetően mindig ellenőrizhetjük, hogy minden rendben van-e a rendszerrel.

A felmelegedett folyadék (propilénglikol) hűtéséről egy alumínium lamellákkal ellátott hűtőradiátor gondoskodik, amelyre egy 120 mm-es ventilátort is felszereltek. A radiátor 153 mm x 120 mm x 28 mm-es méretekkel bír. A 120 mm-es légkavaró egység percenként 1600 és 2400 fordulatot tesz meg, a ventilátor maximális zajszintje eközben mindössze 20 dB-es. A hűtő ventilátor a gyártó állítása szerint 30.000 órán át képes hibátlanul működni.

A Bigwater 780 radiátorát, vízhűtő blokkját és feltöltő tartályát 3/8-os átmérőjű zöld UV csövek kötik össze. A rendszerben található vízhűtő blokkot AMD Socket 939/940/AM2/AM2+-os és Intel Socket 478-as, valamint LGA775-ös tokozású processzorokhoz lehet alkalmazni. A Thermaltake Bigwater 780 várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó, sőt, egyelőre a termék pontos megjelenésének dátumáról sincsenek hírek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward