Érkezik a PowerColor Radeon HD 5770 PCS++

A PowerColor műhelyében elkészült a Radeon HD 5770 PCS++ modell, amely kifejezetten az overclocker társadalom számára lett kifejlesztve. A termék ugyanazokkal az órajelekkel érkezik, mint a pár hete bemutatott Radeon HD 5770 PCS+ változat, de a gyártó a PCS++-nál az elődhöz képest egy kis mértékben átalakított nyomtatott áramköri lapot és minőségi VRM áramkört használ, hogy így még jobb tuningpotenciált biztosíthasson.

Érkezik a PowerColor Radeon HD 5770 PCS++

A PowerColor műhelyében elkészült a Radeon HD 5770 PCS++ modell, amely kifejezetten az overclocker társadalom számára lett kifejlesztve. A termék ugyanazokkal az órajelekkel érkezik, mint a tavaly bemutatott Radeon HD 5770 PCS+ változat, de a gyártó a PCS++-nál az elődhöz képest egy kis mértékben átalakított nyomtatott áramköri lapot és minőségi VRM áramkört használ, hogy így még jobb tuningpotenciált biztosíthasson.

A kártya gyárilag 875 MHz-es GPU és 1226 MHz-es memória órajellel érkezik, ami a referencia 850 MHz-es GPU- és 1200 MHz-es memória órajelekhez képest alig magasabb. A termék 40 nm-es Juniper grafikus processzora 800 shadert tartalmaz és 128-bites adatsín segítségével kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. Érdekesség, hogy a Radeon HD 5770 PCS++ esetében a mérnökök ugyanazt a nyomtatott áramköri lapot használták, mint amire a Radeon HD 5750 Go! Green modell is épül. Annál, vagyis a Go! Green modellnél a PowerColor mérnökei egy rendkívül nagy hatásfok mellett dolgozó digitális tápáramkört használtak, amely három vGPU és kettő vMem tápfázissal áll a rendszer rendelkezésére. A tápfázisokat egy Volterra VT1165-ös feszültségszabályzó chip irányítja, amely szoftveresen is képes módosítani a feszültségeket. Ennek az áramkörnek köszönhetően a hattűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazása feleslegessé vált. Annak ellenére, hogy a hattűs PCI Express tápcsatlakozó hiányzik a Radeon HD 5750 Go! Green modellről, mégis sikerült a tesztelőknek 10-25% közötti GPU- és memória órajel emelést véghezvinniük, azaz a rendszer meglepően hatékonyan teszi a dolgát.

Hogy mindezt miért emeltük ki? Nos, azért, mert a Radeon HD 5770 PCS++ modellen ugyanilyen feszültség vezérlő van jelen azzal a különbséggel, hogy erről a kártyáról nem hiányzik a hattűs PCI Express tápcsatlakozó sem, vagyis igen jó tuningpotenciálra számíthatunk a PCS++ sorozatú terméktől.

A termék GPU-jának hűtéséről egy Arctic Cooling által készített hűtő gondoskodik, a memória chipek és a VRM chipek pedig különálló hűtőbordákat kaptak a még hatékonyabb hűtés/hőleadás érdekében. A PowerColor Radeon HD 5770 PCS++ modellje várhatóan 10 euróval, illetve 15 dollárral lesz drágább a Radeon HD 5770 PCS+ modellnél, amelyet jelenleg 170 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lehet megvásárolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward