Érintőkijelzős, Win7-es Toshiba notebookok

A Windows 7 megjelenése pontosan egy hét múlva esedékes, így a piacon nagy a készülődés a friss operációs rendszerre támaszkodó konfigurációk gyártóinál. Az egyik ilyen neves cég a Toshiba, aki új érintőkijelzős notebookokkal jelentkezik a Microsoft friss operációs rendszerének debütálásával egy időben. A gyártó kínálatában már jelenleg is elérhetőek a Satellite családba tartozó U500-as és M500-as modellek, amelyek jelenleg Windows Vista-val vannak forgalomban, ám hamarosan jönnek a Satellite U505 Touch és M505 Touch modellek is, amelyeken már Windows 7 és érintőkijelző lesz jelen.

Érintőkijelzős, Win7-es Toshiba notebookok

A Windows 7 megjelenése pontosan egy hét múlva esedékes, így a piacon nagy a készülődés a friss operációs rendszerre támaszkodó konfigurációk gyártóinál. Az egyik ilyen neves cég a Toshiba, aki új érintőkijelzős notebookokkal jelentkezik a Windows 7 színrelépésével egy időben. A gyártó kínálatában már jelenleg is elérhetőek a Satellite családba tartozó U500-as és M500-as modellek, amelyek Windows Vista-val vannak forgalomban, ám hamarosan jönnek a Satellite U505 Touch és M505 Touch modellek is, amelyeken már Windows 7 és érintőkijelző lesz jelen.

Az U500-as modell jelenlegi alapára 698 dollár, ezért cserébe egy 13,3 hüvelykes képátlójú, 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzővel ellátott noteszgépet kapunk, ami 2 GHz-es Pentium T4200-as processzorral, 4 GB-nyi rendszermemóriával, DVD-íróval, GMA4500-as sorozatú integrált videó vezérlővel és hatcellás akkumulátorral büszkélkedik. A rendszer 2 Kg-ot nyom a mérlegen. A másik noteszgép, azaz az M500-as modell már 2,5 Kg-os súllyal büszkélkedik, 14 hüvelykes kijelzővel van ellátva és AMD Turion X2 processzort alkalmaz. Ez a konfiguráció hasonló árban van az U500-assal, de természetesen Intel processzorral szerelt verzióban is elérhető.

A Toshiba illetékesei egyelőre nem számoltak be arról, hogy az érintőkijelzős újdonságok árai a mostani alapmodellekéhez képest miként alakulnak, de az várható, hogy az újdonságoknál 50-100 dollárral magasabb összeget állapít majd meg végfelhasználói árként a cég. Hogy mire is képes egy érintőkijelző a WIndows 7-tel karöltve? Nos, erről az alábbi videó ad némi képet.

                            

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward