Energiatakarékos, gyors Opteronok érkeznek

Az AMD új processzorokkal jelentkezik: a termékek egytől egyig a vállalat Opteron családjába tartoznak, közülük 5 verzió alacsony fogyasztással, míg további kettő modell hagyományos ACP (Average CPU Power - átlagos processzorfogyasztás) értékkel büszkélkedik. A termékekben közös, hogy mindannyian a legfejlettebb, 45 nm-es gyártási technológia segítségével készültek.

Energiatakarékos, gyors Opteronok érkeznek

Az AMD új processzorokkal jelentkezik: a termékek egytől-egyig a vállalat Opteron családjába tartoznak, közülük 5 verzió alacsony fogyasztással, míg további kettő modell hagyományos ACP (Average CPU Power - átlagos processzorfogyasztás) értékkel büszkélkedik. A termékekben közös, hogy mindannyian a legfejlettebb, 45 nm-es gyártási technológia segítségével készültek.

Az energiatakarékos szerverprocesszorok Opteron HE jelzéssel kerülnek forgalomba. A termékek 55W-os ACP-vel bírnak, az újdonságok között megtaláljuk a  2.3 GHz-es 8376 HE és 2376 HE, a 2.2 GHz 8374 HE és 2374 HE, valamint a 2.1 GHz 2372 HE modelleket egyaránt. A két "hagyományos" Opteron processzor, amelyek 105W-os átlagos fogyasztás mellett üzemelnek, az Opteron 8386 SE és 2386 SE típusjelzést viselik, mindkét újdonság 2,8 GHz-es órajelen ketyeg.

A cég szakemberei szerint a most kiadott alacsony fogyasztás mellett üzemelő Opteron processzorok a jelenlegi gazdasági helyzetben nagy jelentőséggel bírnak, ugyanis az adatközpontokat üzemeltető felhasználóknak létfontosságú, hogy a működési költségekkel spórolni tudjanak, de eközben ne kelljen kompromisszumot kötniük a teljesítmény és a szolgáltatások tekintetében. Az AMD négymagos Opteron HE processzorai egyedülálló teljesítmény/watt hányadossal rendelkeznek, valamint rendkívül költséghatékonyan alkalmazhatóak a legtöbb szerverkonfiguráció esetében. A vállalat az idei év második negyedévében újabb energiatakarékos modelleket kíván piacra dobni, amelyek még alacsonyabb ACP érték segítségével próbálják kielégíteni az üzleti felhasználók igényeit.

Az vállalat közleménye szerint az új, alacsony fogyasztású Opteron processzorokkal szerelt szerverek már elérhetőek a Dell és a Sun termékpalettáján egyaránt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward