Előzménysorozat érkezik a The Witcherhez, ami 1200 évvel korábban játszódik

És az első Witcher történetét is megismerhetjük majd belőle.

Előzménysorozat érkezik a The Witcherhez, ami 1200 évvel korábban játszódik

The Witcher: Blood Origin néven érkezik előzménysorozat a Netflix elképesztően sikeres szériájához. Andrzej Sapkowski könyveire és a CD Projekt Red játékaira építkezve a Netflix eredetileg 2017-ben vágott bele a The Witcher elkészítésébe, ami végül 2019 végén jelent meg, és gyakorlatilag instant sikerré vált. Annyira bízik benne a Netflix, hogy már azelőtt nekiállt a második évadnak, hogy az első egyáltalán adásba került volna.

Az év elején el is kezdődtek a munkálatok a második évadon, azonban a koronavírus-járvány miatt sajnos félbe kellett hagyni a dolgokat, és egyelőre nem tudjuk, hogy ez mennyire lesz hatással a tervezett megjelenésre. Mindenesetre a Netflix ettől függetlenül nem riadt meg, és bejelentette, hogy The Witcher: Blood Origin néven addig is nekiálltak kifejleszteni egy előzménysorozatot.

A jelenlegi tervek szerint ez a széria összesen hat részes lesz, és konkrétan 1200 évvel játszódik majd a Geralt-féle történet előtt. Jelenleg az tűnik biztosnak, hogy megismerhetjük belőle az első Witchert, valamint hogy milyen volt a világ a tündék uralma alatt.

"Azóta ég a fejemben egy kérdés, mióta először olvastam a The Witcher-könyveket. Milyen volt a tündék által uralt világ, mielőtt az emberiség eljövetele rájuk hozta a végzetet? A Blood Origins pont ezt fogja bemutatni: a tündék civilizációjának csúcsát, mielőtt az egész összeomlott, ezen kívül pedig lerántjuk a leplet az első Witcher rég elfeledett történetéről" - mondják a készítők.

Gnómok, törpék tündék

A The Witcher világában nincsenek egyértelmű, megbízható történészek, minden faj egy kicsit a saját szemszögéből meséli el a múltat. Úgy tudni, hogy a Sapkowski világában először a gnómok, majd a törpök és a tündék telepedtek le. Gyakorlatilag egy jó nagy migrációs válságot okozott mindez, úgyhogy természetesen mindenki összekapott mindenkivel, ám végül a tündék kerültek ki győztesen, és kialakították maguk körüli a paradicsomi világot, teljes harmóniában élve a természettel.

Ezt követően történt a Conjunction of the Spheres nevű kataklizmikus esemény, amiről elméletileg csak a The Witcher-játékokban olvashatunk egy rövid bejegyzést, ami ráadásul nem is feltétlenül igaz, és az emberek szerint csak a tündék találták ki. Mindenesetre arról volt szó, hogy több párhuzamos univerzum valamilyen kozmikus esemény folytán találkozott, így a tündék békés világába mindenféle más teremtény került át, amik egy jelentős része nem is volt igazán barátságos.

A tündék azt állítják, hogy az emberek is a Conjunction of the Spheres során kerültek ide, miután sikerült elsajátítaniuk a mágiahasználatot, és elpusztították a saját világukat.

Akárhogy is, az emberek szépen nekiálltak felszeletelni a tündéket, akik túl büszkék és elbizakodottak voltak, de aztán nem lett túl jó végük, és majdnem teljesen kiszorították őket a kontinensről. Ez az esemény (az emberek megérkezése és a háború) a The Conjuction, és nagyjából ez az az időszak, ahol valószínűleg az új sorozat játszódni fog. 

De hogy ki lesz az első Witcher, és hogyan kezdte pályafutását? Valószínűleg valamilyen formában enchantolni tudta a medálját, hogy az figyelmeztesse őt a rá leselkedő mágiára, és talán még mutagénekkel is kísérletezett, hogy tovább fejlessze magát. Mindezzel felvértezve gyaníthatóan szép summákért hajlandó volt szörnyeket levadászni a kétségbeesett lakosságnak.

A sorozatból reméljük minden kiderül, csak egyelőre még azt nem tudjuk, hogy mikor. A Netflix prioritása nyilván az, hogy minél előbb be tudja fejezni az alap The Witcher második évadát, és gyaníthatóan a Blood Origin forgatása csak ezután kezdődik majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap