Előrejelzés: PC-forgalom, SSD és HHD

Az iSuppli pontosította korábbi előrejelzését, ennek értelmében a tavalyi 239 milliós darabszámról idén 264 millióra növekszenek a PC-k szállításának értékei. Ez a különbség 11,2%-ot képvisel, az elemző nagyvállalat korábban 0,5%-kal kisebb növekedéssel számolt az idei év tekintetében.

Előrejelzés: PC-forgalom, SSD és HHD

Az iSuppli pontosította korábbi előrejelzését, ennek értelmében a tavalyi 239 milliós darabszámról idén 264 millióra növekszenek a PC-k szállításának értékei. Ez a különbség 11,2%-ot képvisel, az elemző nagyvállalat korábban 0,5%-kal kisebb növekedéssel számolt az idei év tekintetében.

Az iSuppli számításai szerint a teljes PC-s forgalom 40%-át teszik majd ki a notebookok idén, ez az érték rendkívül jelentős mennyiséget takar. A vállalat legfrissebb elemzése az SSD maghajtók notebookokban való terjedésével is foglalkozik. A vállalat állítása szerint 2009-re a piacon 12%-os részesedést tudhatnak majd magukénak az SSD alapú tárolóegységek. Összehasonlításképpen, a HHD meghajtók (Hibrid merevlemezek) 2009. végén már a notebookok 35%-ában lesznek jelen. Az SSD meghajtók flash alapú adattároló rendszerek, a jelenleg forgalomban lévő merevlemezekkel ellentétben nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, illetve nagyobb írási és olvasási sebességet és kisebb fogyasztást kínálnak a felhasználók számára. A HHD meghajtók annyiban különböznek az SSD meghajtóktól, hogy a készítésüknél egy hagyományos merevlemezt vesznek alapul, amelyet aztán egy 128 MB-os vagy 256 MB-os flash memóriával egészítenek ki. Ez a megoldás olcsóbb, mint az SSD, de kisebb teljesítmény garantál, viszont még mindig gyorsabb, mint napjaink merevlemezei. A HHD egységek körül jelenleg is vannak nyitott kérdések, amelyek miatt az adattárolók szabványosítása még nem ért véget.

Galéria megnyitása

Egy másik flash alapú megoldás az Intel Robson, vagy másnéven Turbo Memory eljárása, amely a már meglévő merevlemezes konfigurációkat hivatott gyorsítani.

Várhatóan ez a technológia terjed el leggyorsabban, ugyanis képes együttműködni a napjainkban is forgalomban lévő tradicionális merevlemezekkel. Az előrejelzések alapján az Intel Robson technológiája hamarabb és nagyobb mértékben lesz jelen a piacon, mint a hibrid merevlemezek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap