Elkészült a SIRFstar IV-es GPS vevő

A navigációs rendszerek piacán rendkívül nagy népszerűségnek örvend a SiRFstar lapkakészlet, amelynek napjainkban III-as változatával találkozhatunk az egyes okostelefonokban, PND-kben és laptopokban. A fejlesztők most bejelentették legfrissebb megoldásukat, a SiRFstar IV-es lapkakészletet, amely a SiRFstar II továbbfejlesztett változata számos extrával, hatékonyabb energiafelhasználással és sokkal jobb kompatibilitással fűszerezve.

Elkészült a SIRFstar IV-es GPS vevő

A navigációs rendszerek piacán rendkívül nagy népszerűségnek örvend a SiRFstar lapkakészlet, amelynek napjainkban III-as változatával találkozhatunk az egyes okostelefonokban, PND-kben és laptopokban. A fejlesztők most bejelentették legfrissebb megoldásukat, a SiRFstar IV-es lapkakészletet, amely a SiRFstar III továbbfejlesztett változata számos extrával, hatékonyabb energiafelhasználással és sokkal jobb kompatibilitással fűszerezve.

Az új GPS vevő chip esetében az egyik legfontosabb szolgáltatás a SiRFaware nevet viseli. Az eljárás segítségével a pillanatnyi pozíció meghatározása bekapcsolás után sokkal hatékonyabban zajlik, mint az előző generációs megoldásoknál, ehhez pedig a rendszer rendkívül kevés, mindössze 50-500 mikroampernyi áramot igényel. A SiRFaware technológia a SiRFstar IV-es chippel karöltve hatékony és pontos helymeghatározást kínál anélkül, hogy bekapcsolás után huzamosabb ideig kéne várni a pozíció megállapítására, vagy folyamatosan bekapcsolva kéne hagyni a GPS készüléket, ami manapság jól bevált gyakorlat a hosszas műholdkeresés és pozíció meghatározás elkerülésére. A SiRFstar IV-es lapkakészlet kétszer nagyobb keresési kapacitást kínál, mint a SiRFstar III-as megoldások, ennek köszönhetően a helymeghatározás pontosabb, a műholdak keresése pedig gyorsabb. A hatékonyságot tovább fokozza az is, hogy a SiRFstar IV-es chip aktív blokkolást alkalmaz a különböző zavaró tényezők, mint például az RF rádióhullámok kiszűréséhez.

Az új chip hatékonyabban kapcsolható különböző MEMs érzékelőkhöz is – például gyorsulásmérőhöz –,  amelyeknek köszönhetően a helymeghatározás pontossága tovább növelhető akkor is, ha beltérben, vagy egyéb olyan területen vagyunk, ahol a műholdakra való „rálátást” zavaró tényezők akadályozzák. A SiRFstar IV-es lapkakészlet elsőként SiRFstar IV GSD4t chip formájában lesz elérhető, amely okostelefonokhoz és egyéb mobil eszközökhöz lesz használható. A chip a fejlesztők szerint két és félszer alacsonyabb energiafelhasználás mellett működik majd, mint a SiRFstar III-as megoldások, így jelentős akkumulátoridő-megtakarításra nyílik lehetőség.

A SiRFstar IV-es chipek sorozatgyártása a jelenlegi információk szerint október folyamán indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward