Élethű motoros szimulátor, oktatási célokra

Olyan szimulátorokból, amelyek az autóvezetés élményét próbálják valósághű módon visszaadni, nagyon-nagyon sokat láthattunk már, viszont élethű motoros szimulátorból már közel sincs olyan sok. A Simulator Systems International megalkotott egy meglehetősen komoly motoros szimulátort, amely 3 darab 42 hüvelykes képátlójú plazma képernyőből, valamint egy motorból áll, ami egy különleges, mozgó platformra van rögzítve, így élethűen tudja szimulálni a mozgásokat és rezgéseket, amelyeket út közben tapasztalhatunk.

Élethű motoros szimulátor, oktatási célokra

Olyan szimulátorokból, amelyek az autóvezetés élményét próbálják valósághű módon visszaadni, nagyon-nagyon sokat láthattunk már, viszont élethű motoros szimulátorból már közel sincs olyan sok. A Simulator Systems International megalkotott egy meglehetősen komoly motoros szimulátort, amely 3 darab 42 hüvelykes képátlójú plazma képernyőből, valamint egy motorból áll, ami egy különleges, mozgó platformra van rögzítve, így élethűen tudja szimulálni a mozgásokat és rezgéseket, amelyeket út közben tapasztalhatunk. Az újdonság neve EF-Bike Motorcycle Simulator.

A szimulátor a városi utakon, a városon kívüli főutakon, sőt, az autópályákon való közlekedést is élethűen próbálja visszaadni. Magán a motoron egyébként minden kezelőszerv olyan, mint egy valódi motoron, sőt, még virtuális visszapillantó tükrök is vannak rajta, hogy még élvezhetőbb legyen a motorozás.

Maga a szimulátor sajnos nem képes együttműködni olyan játékokkal, mint például a MotoGP, ám van hozzá saját készítésű szoftver, amelyben interaktív forgalom, valamint járókelők is jelen vannak, így a készítő szerint tökéletesen el lehet vele sajátítani a motorozás alapjait. A szimulátorban virtuális sebességkorlátozás van érvényben, így a maximálisan elérhető sebesség "csak" 90 mérföld/óra, de a szoftver tartalmaz opcióként rendőrségi módot is (szirénával), amivel már valószínűleg jól el lehet szórakozni a virtuális forgalomban. A szerkezet oktatási célokra valószínűleg tökéletes lesz, persze idehaza nem nagyon találkozhatunk majd vele.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward