Elérhető az Intel olcsó SSD meghajtója

Az Intel X25-V SSD családjába tartozó 40 GB-os adattároló kapacitással büszkélkedő olcsó meghajtójáról először még a tavalyi év folyamán hallhattunk, ám a termék a CES 2010 megrendezésével egy időben, azaz január elején már a különböző webáruházak kínálatában is megjelent, de a terméket akkoriban még nem lehetett elérni.

Elérhető az Intel olcsó SSD meghajtója

Az Intel X25-V SSD családjába tartozó 40 GB-os adattároló kapacitással büszkélkedő olcsó meghajtójáról először még a tavalyi év folyamán hallhattunk, ám a termék a CES 2010 megrendezésével egy időben, azaz január elején már a különböző webáruházak kínálatában is megjelent, csak éppenséggel még elérhetetlenül.

Az Intel viszont most hivatalosan is hódító útjára indította a kedvező árral rendelkező jövevényt, amely az X25-V sorozat első tagjának minősül. A 40 GB-os SSD meghajtó belsejében 34 nm-es csíkszélességgel készülő MLC típusú NAND Flash chipek lapulnak, maga az adattároló pedig 2,5 hüvelykes formátummal bír, mint az SSD meghajtók nagy része. Az újdonság szokás szerint SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez és a gyártó állítása szerint nem kevesebb, mint 1,2 millió üzemórán át képes meghibásodás nélkül működni.

Az egység maximális olvasási sebessége 170 MB/s-os, míg maximális írási sebessége 35 MB/s-os értéket képvisel. A 40 GB-os meghajtó ideális lehet BootDrive-ként történő használatra is: az operációs rendszer és a főbb alkalmazások elférnek a 40 GB-os tárterületen.

A gyártó három év garanciával felvértezve küldi harcba az újdonságot az SSD piacon, ahol egyre kiélezettebb harc dúl. A termék az Amerikai Egyesült Államok területén 130 dollárba, míg Európábn 100 euróba kerül majd és hamarosan találkozhatunk vele az üzletek polcain is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward