Elérhető a júliusi, 9.7-es verziószámú Catalyst

Az Nvidia új GeForce driverének megjelenése után nem sokkal az AMD is friss driverrel kedveskedik a felhasználóknak. A Radeon HD videokártyákhoz készített Catalyst eszközillesztő-program immáron a 9.7-es verziószámot viseli és számos újítást, illetve hibajavítást tartalmaz mind Windows 7, mind pedig a Windows Vista operációsrendszerekhez. A 32- és 64-bites Windows 7 és Windows Vista operációsrendszerekhez írt driver mellett a Windows XP-hez készített szoftvercsomag is hamarosan elérhetővé válik, az ígéretek szerint még valamikor a mai nap folyamán.

Elérhető a júliusi, 9.7-es verziószámú Catalyst

Az Nvidia új GeForce driverének megjelenése után nem sokkal az AMD is friss meghajtóprogrammal kedveskedik a felhasználóknak. A Radeon HD videokártyákhoz készített Catalyst eszközillesztő-program immáron a 9.7-es verziószámot viseli, és számos újítást, illetve hibajavítást tartalmaz mind Windows 7, mind pedig a Windows Vista operációsrendszerekhez. A 32- és 64-bites Windows 7 és Windows Vista operációsrendszerekhez írt driver mellett a Windows XP-hez készített szoftvercsomag is hamarosan elérhetővé válik, az ígéretek szerint még valamikor a mai nap folyamán.

Az új driver a Radeon HD 2000-es, Radeon HD 3000-es és Radeon HD 4000-es sorozatú termékekhez passzol. Ez az első meghajtóprogram, amely a Windows 7 RTM kiadásához készült, amit a Microsoft a tegnapi nap folyamán jelentett be hivatalosan. A friss szoftverben új asztal és kijelző menedzser rész van jelen, amelynek köszönhetően a felhasználók gyorsabban és könnyebben állíthatják be megjelenítőiket. Mostantól a Windows 7 alatt teljes HydraVision támogatást élvezhetünk, sőt, az ATI Video Encoder szoftvert is használhatjuk mind 32-bites, mind pedig 64-bites Windwos 7 alatt. Az ATI Stream technológiájának használatával a Radeon HD 4600/4800-as kártyák tulajdonosai is élvezhetik a videó kódoló segédprogram nyújtotta előnyöket, és az általa kínált sebességnövekedést. Az új driver teljes WDDM 1.1-es támogatást is kínál a Windows 7 RTM számára.

A friss Catalyst esetében nem maradtak ki a különböző játékokat érintő sebességnövekedések sem. A Crysis esetében magas minőségi beállítások alkalmazásakor akár 8%-os gyorsulást is tapasztalhatnak a HD 4800-as videokártyák tulajdonosai. A Lost Planet Colonies-ben a sebességnövekedés mértéke 7-11% közötti lehet, emennyiben 8x-os élsimítást használunk a Radeon HD 4800-as sorozatú kártyák esetében.

Letöltés:

Catalyst 9.7 Suite (Windows Vista/7 32bit) 

Catalyst 9.7 suite (Windows Vista/7 64bit)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward