Elérhető a Catalyst 8.2-es verziója

Mától elérhető az AMD weboldalán a legfrissebb Catalyst meghajtócsomag, amely immáron a 8.2-es verziószámnál tart, mivel 2008. második hónapjában vagyunk. A gyártó állítása szerint az új meghajtóprogram ismét számos javítást tartalmaz, amelyek a rendszerek stabilitását és teljesítményét hivatottak javítani.

Elérhető a Catalyst 8.2-es verziója

Mától elérhető az AMD weboldalán a legfrissebb Catalyst meghajtócsomag, amely immáron a 8.2-es verziószámnál tart, mivel 2008. második hónapjában vagyunk. A gyártó állítása szerint az új meghajtóprogram ismét számos javítást tartalmaz, amelyek a rendszerek stabilitását és teljesítményét hivatottak javítani.

Az AMD állítása szerint a Radeon HD2000-es és Radeon HD 3000-es kártyák esetében a Company of Heroes alatti DirectX 10-es teljesítmény akár 20%-kal is javulhat a korábbiakhoz képest, de a többkártyás rendszerek teljesítménye is pozitívan változott a játék alatt: a Crossfire konfigurációk teljesítménye akár 30%-kal lehet magasabb, mint a korábbi driver használatakor. A meghajtóprogram nem csak a teljesítményre van jó hatással, hanem számos hibajavítást is tartalmaz. A vállalat javított néhány hibát az Enemy Territory: Quake Wars, a World of Warcraft és a Doom 3 esetében, utóbbi játéknál nagy felbontás használatakor Crossfire módban hangproblémák léptek fel HDMI csatlakozó alkalmazása esetén, de az új driverrel ezek kiküszöbölhetőek.

A Catalyst 8.2-es meghajtóprogram elérhető 32-bites és 64 bites Windows XP-hez és Windows Vista-hoz egyaránt, a driverek az AMD Game weboldaláról tölthetőek le. A driverrel kapcsolatos javítások pontos listáját szintén az AMD Game weboldalán lehet megtekinteni PDF formátumban.

A Windows-os verziók mellett Linux operációsrendszerhez is elérhető a Catalyst 8.2 32-bites és 64 bites verzióban egyaránt, a gyártó állítása szerint az új driver az X szerver összeomlásaira is megoldást kínál. A Linuxos változat javításainak listáját >itt< lehet megtekinteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward