Egyesül a VIA és az Nvidia?

A legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy az Nvidia és a Via hamarosan egyesülni fog, a tárgyalások már folynak. Az alaplapgyártó vállalatok szerint a két vállalat között folyó megbeszélések alapján három lehetséges alternatíva létezik az együttműködésre, illetve egyesülésre, az első szerint az Nvidia és a Via stratégiai együttműködés keretein belül dolgozna tovább, a másik lehetséges alternatíva az az, hogy az Nvidia felvásárolja a Via processzor részlegét, míg a harmadik választás a Via teljes felvásárlása az Nvidia által.

Egyesül a VIA és az Nvidia?

A legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy az Nvidia és a Via hamarosan egyesülni fog, a tárgyalások már folynak. Az alaplapgyártó vállalatok szerint a két vállalat között folyó megbeszélések alapján három lehetséges alternatíva létezik az együttműködésre, illetve egyesülésre. Az első szerint az Nvidia és a Via stratégiai együttműködés keretein belül dolgozna tovább, a másik lehetséges alternatíva az az, hogy az Nvidia felvásárolja a Via processzor részlegét, míg a harmadik választás a Via teljes felvásárlása az Nvidia által.

Ami eddig tudható, az az, hogy a két fél álláspontjai még nem közeledtek egymáshoz, ugyanis a VIA túl magas árat szabott meg, ami az Nvida számára nem képez tárgyalási alapot. A tárgyalások egészen biztosan tovább folynak majd, hiszen a friss információk szerint a VIA veszteséges jelen pillanatban, így nincs túl sok választása. A VIA ezeket az értesüléseket természetesen azonnal tagadta, majd hozzáfűzte, hogy a fő hangsúlyt ezek után is az X86-os processzoraira és chipszetjeire helyezi, és nem kíván kilépni ezekből a piaci szegmensekből.

Az értesülések egyelőre még csak pletyka szintűek, korábban olyan híresztelések is keringtek a neten, amelyek szerint az Nvidia az AMD-vel való egyesülését tervezi, de a dologról azóta sincs semmiféle információ. Az, hogy a VIA és az Nvidia végül milyen megállapodásra jutnak, várhatóan hamarosan kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward