Egyes partnerek csökkenthetik Radeonjaik árát

A jelek szerint az AMD Radeon HD 5800-as sorozatának tagjaira nem jelentenek különösebb veszélyt az Nvidia GeForce GTX 470-es és 480-as videokártyái, ám ennek ellenére mégsem zárható ki, hogy a HD 5800-asok ára a közeljövőben csökkenni fog, de erről ezúttal az egyes partnerek saját hatáskörben kell, hogy döntsenek, saját profitjuk kárára, ha nem tudnak várni.

Egyes partnerek csökkenthetik Radeonjaik árát

A jelek szerint az AMD Radeon HD 5800-as sorozatának tagjaira nem jelentenek különösebb veszélyt az Nvidia GeForce GTX 470-es és 480-as videokártyái, ám ennek ellenére mégsem zárható ki, hogy a szériában helyet foglaló kártyák árai a közeljövőben csökkenni fognak, de nem az AMD, hanem egyes partnerei miatt.

A források szerint az AMD kulcsemberei egyelőre kivárnak: szeretnék látni, hogy a GeForce GTX 400-as sorozat mennyire sikeres a kiskereskedelmi piacon. Az illetékesek ennek megfelelően hozzák majd meg a megfelelő döntést, amely vagy az árcsökkentés mellett, vagy ellene szól. Az AMD egyelőre nem támogatja, de nem is ellenzi, hogy partnerei önhatalmúlag csökkentsék Radeon HD 5800-as sorozatú kártyáik árát. A jelek szerint egyesek már erősen gondolkodnak a lépésen, igaz, konkrét AIB partnert egyelőre nem neveztek meg az informátorok.

A következő hét folyamán kereskedelmi forgalomban is feltűnnek majd a GeForce GTX 400-as sorozatú modellek, amelyek közül a 470-es kártya 349 dollárba, míg 480-as társa 499 dollárba kerül. AZ AMD Radeon HD 5800-asai közül az 5850-et már 299,99 dollárért, míg a Radeon HD 5870-est 414,99 dollárért is el lehet érni, így az AMD-nek most is megfelelő előnye van, már ami az árpolitikát illeti. Abból kiindulva, hogy a GF100-as processzor igen komplex és a kihozatali arányok is elég gyengén alakulnak, az Nvidia számára kellemetlen lenne egy komolyabb árháború, hiszen alapból is nehéz lesz profitot termelnie a Fermi alapú GeForce-ok eladásából.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward