Egyedi HD5670-esek HIS- és Gigabyte-módra

A Radeon HD 5670-es modellek még csak a napokban indultak hivatalosan hódító útjukra, ám már most elkezdtek szállingózni a különlegesebb példányok, amik azért még messze vannak az extrém megoldásoktól. A legújabb kártyák a HIS és a Gigabyte műhelyeiből érkeztek: előbbitől egy ICE Q hűtéssel ellátott terméket, míg utóbbitól egy gyárilag tuningolt modellt mutatunk be az alábbi pár soron keresztül.

Egyedi HD5670-esek HIS- és Gigabyte-módra

[bold]Gigabyte Radeon HD5670: minimálisan tunigolva.

[/bold]

A neves gyártó egy Ultra Durable 2-es technológiával készülő videokártyával jelentkezik a piacon. A GV-R567C-1GI termékkóddal ellátott újdonság kétslotos egyedi hűtést hordoz magán, amely a referencia megoldásoknál hatékonyabb és valamivel halkabb hűtést kínál. A rendszerben egy 40 nm-es Redwood GPU lapul, amelyben 400 stream processzor található. A GPU és az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória között a már megszokott 128-bites adatsín teremt kapcsolatot. A kártya DirectX 11-es, CrossfireX és ATI Eyefinity támogatásokkal érkezik, videó kimenetek tekintetében pedig D-Sub, DVI és HDMI portokat találunk rajta.

A gyártó pici módosítást eszközölt órajelek tekintetében: a GPU a referencia értékhez képest 10 MHz-cel magasabb órajelen, azaz 785 MHz-en ketyeg, míg a memória chipek esetében semmi változás sem történt, azok 4000 MHz-en üzemelnek. A Gigabyte "tuningolt" Radeon HD 5670-ese a Newegg kínálatában már feltűnt, ott 110 dollárt kérnek érte.

HIS Radeon HD 5670 IceQ: szép is, hűvös is, de tuningolva nincs.

A második kártya már a HIS, azaz a Hightech Information System műhelyében készült. Ez a modell az IceQ hűtéssel ellátott termékpaletta legfrissebb szereplője, ami rendszerint a sokadik hullámban szokott megjelenni, az adott videokártya bejelentését követően ilyen rövid időn belül talán még nem is jelent meg IceQ modell.

Az egyedi  hűtéssel felvértezett termékből a gyártó rögtön kétféle változatot is piacra dob: az egyik jövevény 512 MB-nyi, míg a másik 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával lesz felvértezve. Az órajelek a referencia modellekéhez hasonlóan 775 MHz-es (GPU) és 4000 MHz-es (RAM) értékeket képviselnek, a stream processzorok száma természetesen ezúttal is 400. A DirectX 11-es, Crossfirex és ATI Eyefinity támogatásokkal ellátott kártya 128-bites adatsínt alkalmaz a memória chipek és a GPU összekapcsolásához.

Az IceQ Radeon HD 5670-esen egy D-Sub, egy HDMI és egy DVI portot találunk, azaz minden csatlakozó adott, amire napjainkban feltétlenül szükség lehet. A HIS friss terméke várhatóan rövidesen megjelenik az üzletek polcain, a kártya várható végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward