eGPS: akár beltérben is üzemeltethető?

A CSR új technológiát mutatott be a minap a Mobile World Congress 2008. keretein belül, amelynek segítségével akár rossz vételi viszonyok esetén - például zárt térben - is lehetőség nyílik majd a helymeghatározásra. A technológia eGPS (enhanced Global Positioning System, azaz továbbfejlesztett globális helymaghatározó rendszer) névre hallgat, az eljárást a technológia sajátosságai miatt a gyártó mobiltelefonokban kívánja alkalmazni a jövőben.

eGPS: akár beltérben is üzemeltethető?

A CSR új technológiát mutatott be a minap a Mobile World Congress 2008. keretein belül, amelynek segítségével akár rossz vételi viszonyok esetén - például zárt térben - is lehetőség nyílik majd a helymeghatározásra. A technológia eGPS (enhanced Global Positioning System, azaz továbbfejlesztett globális helymeghatározó rendszer) névre hallgat, az eljárást a technológia sajátosságai miatt a gyártó mobiltelefonokban kívánja alkalmazni a jövőben.

Az új technológia akkor is működik, ha nem áll rendelkezésre GPS jel, így például beltérben is jól használható. Az eGps további előnye az is, hogy gyenge GPS jelerősség esetén felgyorsítja a helymeghatározást úgy, hogy ehhez a mobiltelefonos hálózatot hívja segítségül. A vállalat állítása szerint a legtöbb mobiltelefon pont ilyen környezetben használják a tulajdonosok, ahol gyenge a GPS jelek erőssége, illetve egyáltalán nincs is vétel. További jó hír a technológiával kapcsolatban, hogy a gyártó szerint az új eljárás alkalmazása mobiltelefononként körülbelül 1 dolláros plusz költségként jelentkezik a teljes előállítási költségben, tehát az újdonság nem mondható drágának, ellenben nagyon hasznos.

Az angol CSR a Barcelonában megrendezésre kerülő bemutatón egy egychipes GPS vevővel is jelen van, amely beépített Bluetooth adaptert és FM rádiót is tartalmaz. A gyártó eGPS eljárása rendkívül ötletes, a technológia várható bevezetésének időpontjával kapcsolatban egyelőre sajnos nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward