Eddig be nem jelentett termékek az AMD weblapján?

Az ATI, aki egy jó ideje az AMD (Advanced Micro Devices) részeként funkcionál, nemrégiben néhány eddig még be nem jelentett terméket tűntetett fel lista formájában a vállalat hivatalos weboldalán. Az új chipek mindegyike 40 nm-es csíkszélességgel készül majd, ezek az újdonságok az Nvidia elleni harcban segítik a gyártót, aki így valószínűleg némi piaci részesedést is el tud majd hódítani a nagy riválistól.

Eddig be nem jelentett termékek az AMD weblapján?

Az ATI, aki egy jó ideje az AMD (Advanced Micro Devices) részeként funkcionál, nemrégiben néhány, eddig még be nem jelentett terméket tűntetett fel lista formájában a vállalat hivatalos weboldalán. Az új chipek mindegyike 40 nm-es csíkszélességgel készül majd.

A listán található újdonságok között az új, RV740-es kódnévvel ellátott grafikus processzorra épülő videó vezérlők, valamint M93-as és M97-es típusjelzéssel felvértezett mobil grafikus processzorok vannak jelen. Az ATI Catalyst meghajtóprogramhoz tartozó felsorolásban azok a termékek szerepelnek, amelyekkel a jelenleg is letölthető Catalyst szoftver kompatibilis. A 40 nm-es grafikus processzorral ellátott asztali- és mobil egységek a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) gyárában készülhetnek el. A lista alapján úgy tűnik, hogy a termékek driver támogatása már biztosított, vagyis a kártyák működőképesek és minden bizonnyal hamarosan kereskedelmi forgalomban is találkozhatunk velük.

A 40 nm-es gyártástechnológia alkalmazásával a gyártó az eddigieknél jóval komplexebb megoldásokat dobhat piacra, amelyek energiatakarékos módon üzemelnek, mindezt pedig úgy, hogy az előállítási költségek nem növekednek. Ezek a tények rendkívül fontosak a belépő szintű videokártyák piacán éppúgy, mint a felsőkategóriás chipek esetében. A fent említett RV740-es grafikus processzor, valamint az M93-as és M97-es mobil GPU-k hivatalos specifikációival kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, bár az RV740-es modellel kapcsolatban már több spekuláció is megjelent.

Érdekesség még az is, hogy az AMD 890-es chipje (RD890) már átesett a PCI SIG jóváhagyási procedúráján, ami azt jelenti, hogy a termék szintén hamarosan forgalomba kerülhet, ám a várható megjelenéssel kapcsolatban ennél a terméknél sem állnak rendelkezésre pontos információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward