Durva tuningeredmények az MSI rendezvényén

Az MSI az elmúlt hét folyamán szponzorálta a MOA 2009-es rendezvényt, ahol a résztvevők tíz csapatba osztva próbálták megostromolni a jelenlegi egy GPU-s 3DMark Vantage világrekordot, amely Performance módban 16923 pont volt és a zászlóshajó szerepét betöltő GeForce GTX 285-ös videokártyával érték el.

Durva tuningeredmények az MSI rendezvényén

Az MSI az elmúlt hét folyamán szponzorálta a MOA 2009-es rendezvényt, ahol a résztvevők tíz csapatba osztva próbálták megostromolni a jelenlegi egy GPU-s 3DMark Vantage világrekordot, amely Performance módban 16923 pont volt és a zászlóshajó szerepét betöltő GeForce GTX 285-ös videokártyával érték el.

Az overclockerek a siker elérésének érdekében egy MSI N275GTX videokártyából és egy Eclipse alaplapból álló rendszerből próbálták az utolsó lehetséges megahertzeket is kisajtolni mind videokártya órajelek, mind pedig processzor órajel tekintetében. A győztesek a görög tuningmesterek lettek (George Pavlidis és Stelaras), akik az általuk tuningolt rendszer segítségével közel 2000 pontot vertek rá a korábbi világrekordra. A megmérettetés résztvevőinek folyékony nitrogén alkalmazásával kivétel nélkül sikerült -100 Celsius fokon 1 GHz fölé emelni az egyes kártyák gpu-jának órajelét, ami általában tízezer kártyából egynél szokott sikerülni. A győztesek 1150 MHz-re lőtték be az egyetlen darab MSI N275GTX grafikus processzorának órajelét, a shaderek ezzel együtt 2306 MHz-en ketyegtek, míg a memória chipeknél 1404 MHz-es órajelre futotta. A nem mindennapi tuningnak hála sikeres volt a próbálkozás, és az erőfeszítéseket a 3DMark Vantage új világrekorddal, P18763 ponttal jutalmazta (Performance mód).

A nyetesek nem csak a videokártyát, hanem mint azt a fenti pár sorban már említettük, a processzort is megizzasztották a megmérettetés során. Az Eclipse alaplapban Core i7 975-ös processzor teljesített szolgálatot, amelynek órajelét 4863 MHz-re sikerült felhúzniuk. Szép eredmények, gratulálunk!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward