Diamond Radon HD 4670 1 GB memóriával

A videokártya gyártó vállalatok körében egyre jobban elterjedt már az a szokás, hogy a belépő szintű, illetve alsó középkategóriás videokártyák esetében szokatlan, az indokoltnál több fedélzeti memóriát helyeznek el a terméken. Ez a gyakorlat az AMD 80 dolláros árkategóriában elhelyezkedő Radeon HD 4670-es kártyáját is utolérte, igaz, ez a kártya nem egy átlagos termék, ugyanis a korábbi tesztek alapján meglepően jól teljesít.

Diamond Radon HD 4670 1 GB memóriával

A videokártya gyártó vállalatok körében egyre jobban elterjedt már az a szokás, hogy a belépő szintű, illetve alsó középkategóriás videokártyák esetében szokatlan, az indokoltnál több fedélzeti memóriát helyeznek el a terméken. Ez a gyakorlat az AMD 80 dolláros árkategóriában elhelyezkedő Radeon HD 4670-es kártyáját is utolérte.

Az AMD egyik partnere, a Diamond úgy döntött, hogy piacra dobja a kártya 1 GB memóriával felvértezett változatát. Az új egység Diamond 4670PE31G típusjelzéssel kerül majd a boltok polcaira, a kártya GPU-ja gyári, 750 MHz-es órajelen, míg az 1 GB GDDR3-as memória 900 MHz-en üzemel. A 100 MHz-cel alacsonyabb memória órajel miatt az egység a referencia termékeknél várhatóan picivel lassabb lesz, azokon ugyanis 512 MB GDDR3-as memória foglal helyet, ami 1 GHz-en üzemel (jobb esetben).

A Diamond legújabb kártyája elsőként a külföldi üzletek kínálatában tűnik fel, az on-line viszonteladóknál pedig majd csak a hónap harmadik hetétől kezdve lehet megvásárolni az új Radeon HD 4670-est. A Diamond a termék várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre ugyan nem szolgált információkkal, de a plusz memória miatt szinte biztosan 100 dollár magasságában fog elhelyezkedni az ár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward