Dell noteszgép Penryn processzorral

Dell noteszgép Penryn processzorral

Az Intel nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentette be legújabb, 45 nm-es csíkszélességgel rendelkező mobil processzorait, amelyek ebben a negyedévben elérhetővé is válnak. A gyártók közül a Dell már néhány XPS notebookjánál lehetőséget biztosít a 45 nm-es processzorok használatára, ám az opció némileg megemeli a készülékek alapárát.

Egyelőre kizárólag a Dell XPS M1330-as 13,3 hüvelykes kijelzővel rendelkező modellje érhető el szélesebb körben Core 2 Duo T8000-es és Core 2 Duo T9000-es processzorokkal. Az Inspiron modellek még mindig "csak" 65 nm-es gyártási technológiával készülő mobil processzorokkal érhetőek el, de ugyanez igaz az XPS család egyes tagjaira a Gaming Edition noteszgépek kivételével. A Dell egyébként alapesetben nem árulja 45nm-es processzorral az M1330-as noteszgépét, a vásárlóknak a gyártó weboldalán található konfigurációs listából kell kiválasztaniuk a 45nm-es processzort, ez a lépés viszont némi pluszköltségként jelentkezik a notebook vételárában.

Az M1330-as notebook alapkiszerelésben 999 dollárba kerül (Core 2 Duo T5450-es processzorral), ha 2,4 GHz-es Core 2 Duo T8300-as processzorral kérjük, akkor azonban 275 dolláros felárral kell számolnunk. Amennyiben a készüléket 2,5 GHz-es Core 2 Duo T9300-as processzorral szeretnénk megvásárolni, akkor a felár 400 dollár, míg a 2,6 GHz-es Core 2 Duo T9500 processzor esetében a plusz költség 675 dollárra rúg. Az új 45 nm-es processzorok természetesen Penryn magra épülnek, mindegyik egység 800 MHz-es FSB-vel és 6 MB gyorsítótárral rendelkezik, valamint mindegyikük támogatja az SSE4-es utasításkészletet. Az újdonságok órajelenkénti teljesítménye nagyobb, míg fogyasztásuk kisebb a korábbi 65 nm-es modellekénél.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward