Dell + Google = Gphone okostelefon?

A Google a tavalyi év folyamán piacra kívánt dobni egy Gphone névre hallgató mobiltelefont, ám a vállalatnak ez nem sikerült. Tavaly novemberben a Googale aztán bejelentette az Android mobil platformját, amelynek köszönhetően különböző partnerek együttműködésével készülnek majd el a Gphone névre keresztelt mobil készülékek ezrei.

Dell + Google = Gphone okostelefon?

A Google a tavalyi év folyamán piacra kívánt dobni egy Gphone névre hallgató mobiltelefont, ám a vállalatnak ez nem sikerült. Tavaly novemberben a Googale aztán bejelentette az Android mobil platformját, amelynek köszönhetően különböző partnerek együttműködésével készülnek majd el a Gphone névre keresztelt mobil készülékek ezrei.

A MarketingWeek információi szerint a Google egyik lehetséges partnere a nagy amerikai PC gyártó vállalat, a Dell lehet. A hírek szerint Dell és a Google együttműködésének gyümölcseként már jövő hónapban bemutatkozik az első mobiltelefon a Barcelonában megrendezésre kerülő 3GSM telekommunikációs konferencia keretein belül. A MarketingWeek az értesülések forrásaként megbízható ipari forrásokat jelölt meg, ám ezen források nevét sajnos nem árulták el. Ezzel egy időben a Google munkatársai vehemensen cáfolják a MarketingWekk értesüléseit, mondván semmilyen együttműködés nincs köztük és a Dell között. A Dell és a Google együttműködésében készülő telefonról egyelőre semmilyen információ nincs, így az sem tudható, hogy az eszköz egyáltalán az Android platformra épül-e.

A Dell azzal, hogy belép az okostelefonok piacára, némi piaci részesedést hódíthat el az Apple iPhone-jától. Ez a lépés nem az első eset lenne, hiszen a Dell már korábban is versenybe próbált szállni az Apple egyik termékével: akkoriban a vállalat az iPod megjelenése után nem sokkal dobott piacra egy MP3 lejátszót, amellyel az iPod-nak kívánt konkurenciát állítani. Ahogy az iPod egyre népszerűbbé vált, a Dell felhagyott az MP3 lejátszóinak készítésével és forgalmazásával. Az eset egyébként néhány évvel ezelőtt történt. 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward