December elején támad az Nvidia Fermi?

Az AMD a jelenlegi hírek szerint továbbra is keményen küzd azért, hogy a DirectX 11-es támogatással ellátott videokártyái iránt mutatkozó piaci igényeket a lehető legnagyobb mértékben ki tudja elégíteni, ezzel egy időben az Nvidia mérnökei pedig azért dolgoznak, hogy a vállalat végre piacra dobhassa saját DirectX 11-es videokártyáit, amelyek a Fermi architektúra köré épülnek.

December elején támad az Nvidia Fermi?

Az AMD a jelenlegi hírek szerint továbbra is keményen küzd azért, hogy a DirectX 11-es támogatással ellátott videokártyái iránt mutatkozó piaci igényeket a lehető legnagyobb mértékben ki tudja elégíteni. Ezzel egyidőben az Nvidia mérnökei pedig azért dolgoznak, hogy a vállalat végre piacra dobhassa saját DirectX 11-es videokártyáit, amelyek a Fermi architektúra köré épülnek.

Galéria megnyitása
A külföldi források szerint az Nvidia már olyannyira nyeregben érzi magát, hogy elkezdett előrendeléseket jegyezni az új videokártyákra, amelyek még sehol sincsenek. A termékek startjára alig több, mint egy hónap múlva, azaz valamikor december elején kerülhet sor. A gyártó egyelőre még az előrendelést leadó vásárlóknak sem tudott pontos megjelenési dátummal szolgálni. Az köztudott tény, hogy egy-egy új termék hivatalos startja után kisebb-nagyobb hiány alakulhat ki belőle a piacon, ugyanis eleinte nem tudnak lépést tartani a hatalmas igényekkel a gyártósorok. Az Nvidia stratégiája éppen ezért jól átgondolt lesz: a vállalat elsőként a nagy számítási teljesítményt igénylő szegmenseket, azaz az üzleti felhasználókat célozza meg a termékekkel, így ők időben hozzájuthatnak termékeikhez, mindenféle fennakadás nélkül.

Az AMD-nek továbbra is szembesülnie kell majd az akadozó Radeon HD 5870 és HD 5850 ellátással, de a gyártó minden erejével azon lesz, hogy még a Fermi érkezése előtt sikerüljön normális szintre emelni a termelést. A karácsonyi szezont éppen ezért az asztali videokártyák piacán javarészt a 200 dollár alatti árkategóriában elhelyezkedő termékek uralhatják majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap