Cypress-alapú tuningkártyák a Gigabyte-tól

Az AMD Radeon HD 5000-es videokártyákat tartalmazó kínálata ma új taggal bővült, de a nem is oly távoli jövőben még több friss jövevény érkezik majd a családba. Az érkező Radeon HD 5830 mellett új, gyárilag tuningolt egységek is megjelennek majd: a Gigabyte három ilyen kártyával is készül, amelyek közül egyelőre még csak a Radeon HD 5870 Super Overclock névre keresztelt modellről érkeztek hírek.

Cypress-alapú tuningkártyák a Gigabyte-tól

Az AMD Radeon HD 5000-es videokártyákat tartalmazó kínálata ma tovább szélesedett, de a nem is oly távoli jövőben a család további tagokkal bővül. Az érkező Radeon HD 5830 mellett új, gyárilag tuningolt egységek is megjelennek majd: a Gigabyte három ilyen kártyával is készül, amelyek közül egyelőre még csak a Radeon HD 5870 Super Overclock névre keresztelt modellről érkeztek pontos hírek.

A három újdonságban közös, hogy mindannyian gyárilag tuingolva érkeznek és egyedi kétslotos hűtőt tartalmaznak. A család leggyorsabb tagja, a Radeon HD 5870 Super Overclock modell igen extrém, 1 GHz-es GPU órajellel üzemel a referencia 850 MHz helyett, és a memória sem ússza meg a túlhajtást, a GDDR5-ös chipek a gyári 4800 MHz helyett 5200 MHz-en fognak ketyegni.

A magas órajeleken kívül egyéb érdekességgel is szolgál az újdonság. A kártya két uncia rezet tartalmazó PCB-re, azaz nyomtatott áramköri lapra épül, és egyedi kétslotos hűtőt tartalmaz, ami két ventilátorral és négy heat pipe-pal próbálja hűvösen tartani a GPU-t. A DirectX 11-es, CrossfireX és ATI Eyefinity támogatásokkal felvértezett jövevény esetében szokás szerint 256-bites memória interfész áll majd rendelkezésre, videó kimenetek tekintetében pedig két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lesz a kínálat.

A Gigabyte illetékesei egyelőre nem árulták el, hogy pontosan mikor jelenik meg a kártya, illetve mennyibe fog kerülni, de az szinte biztos, hogy az újdonság még a Fermi alapú GeForce-ok márciusi megjelenése előtt az üzletek polcaira kerülhet a másik két gyárilag tuningolt kártyával együtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward