Csökkent az AMD VGA piaci részesedése

A legfrissebb elemzések szerint a tavalyi év második és harmadik negyedéve után a videokártya piac jelentős növekedést produkált, ami a termékek szállítási mutatóit illeti - számolt be a Jon Peddie Research. A felmérések szerint a növekedés mértéke 50,3%-os volt 2006. negyedik negyedéve és 2007. negyedik negyedéve között, de a 2007-es év harmadik és negyedik negyedéve között is jelentősebb, 23%-os növekedést láthattunk

Csökkent az AMD VGA piaci részesedése

A legfrissebb elemzések szerint a tavalyi év második és harmadik negyedéve után a videokártya piac jelentős növekedést produkált, ami a termékek szállítási mutatóit illeti - számolt be a Jon Peddie Research. A felmérések szerint a növekedés mértéke 50,3%-os volt 2006. negyedik negyedéve és 2007. negyedik negyedéve között, de a 2007-es év harmadik és negyedik negyedéve között is jelentősebb, 23%-os növekedést láthattunk.

Az asztali grafikus chipek piacán 46,3%-os növekedés mutatkozott egy év alatt a bevételek tekintetében, de az alacsonyabb átlagos eladási árak miatt a mutatók végül 0,6-kal alacsonyabb szinten zártak, így alakult ki az említett eredmény.

A videokártya piac részesedéseit tekintve is változott a helyzet: a tavalyi év negyedik negyedévében az AMD részesedést veszített az Nvidia-val szemben. Az Nvidia részesedése a negyedik negyedév folyamán a korábbi 64%-os értékről 71%-ra kúszott fel, így az AMD számára a piac forgalmából kevesebb, mint a szállítások egyharmada jutott (nagyjából 29%). Az elemzők nem vizsgálták, hogy pontosan mi vezethetett az Nvidia részesedésének nagymértékű növekedéséhez, de az egyes vélemények szerint a sikerhez nagyban hozzájárult a tavaly október végén piacra dobott 8800 GT. Kíváncsian várjuk, hogy miként alakul az idei év első negyedéve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward