Csökkenő Xbox 360 árak

A vállalat az árcsökkentést azzal magyarázta, hogy az Xbox 360-as konzol a vártnál rosszabbul teljesített az eladások tekintetetében: a készülékből a

Csökkenő Xbox 360 árak

A vállalat az árcsökkentést azzal magyarázta, hogy az Xbox 360-as konzol a vártnál rosszabbul teljesített az eladások tekintetetében: a készülékből a korábban célul kitűzött 13 milliós darabszám helyett csak 11,6 millió darabot sikerült értékesíteni.

A Microsoft röviddel azután jelentette be az árcsökkentés tényét, miután napvilágot láttak az elmúlt hónapok eladási mutatói, amelyek nem pont úgy alakultak, ahogy a vállalat előre jelezte. Amellett, hogy olcsóbbak lesznek az Xbox 360-as konzolok, a készülékek garancia ideje is növekszik: ezután 3 éves jótállás vonatkozik majd a termékekre. A garanciaidő meghosszabbítása mellett a vállalat a növekvő konzol meghibásodások miatt döntött.

A Wedbush Morgan Securities elemzője, Michael Pachter állítása szerint a Microsoft az E3 Media & Business Summit nevezetű rendezvényen jelenti be hivatalosan az Xbox 360-as konzolok árcsökkentését. AZ Xbox 360-as alapcsomag ára 249 dollárra mérséklődik, az Xbox 360 Premium 349 dollárba kerül majd, míg az Xbox 360 Elite verziójáért 399 dollárt kell majd a boltban hagynunk - számolt be a Next-Generation.

A Microsoft a fiskális év végén mindössze 11,6 millió darabos forgalmat könyvelhetett el, pedig a vállalat a 13 millió darabos teljesítményt tűzte ki célul a korábbiakban. Az alacsonyabb kereslet véleményük szerint a konzol alacsonynak mondható népszerűségére vezethető vissza. Éppen ezért döntöttek az ármérséklés, illetve a garanciaidő-hosszabbítás mellett. Ennek értelmében a vállalat visszafizeti azon felhasználóinak a konzol javítási költségeit, akiknek nem javították meg ingyen az elromlott Xbox 360-asukat.

Az eredmények ellenére az Xbox 360-as az elmúlt hónapokban rendre jobban teljesített, mint a rivális Sony Playstation 3-as konzolja. Amennyiben az árcsökkentéssel kapcsolatos információk helyesek, akkor a Microsoft továbbra is megőrizheti vezető szerepét a PS3-mal szemben, azonban az Xbox 360 legfőbb ellenfele nem a PS3, hanem a Wii, amely mind a Sony, mind pedig a Microsoft konzoljának értékesítési mutatóit felülmúlja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward