Csökken az Atom processzorok iránti igény

Az Intel Atom processzorai az elmúlt hónapok folyamán hatalmas népszerűségre tettek szert, az egységekkel ellátott netbookokból Dunát lehetne rekeszteni, annyi újdonság látott napvilágot. A processzorok az olcsó asztali gépekben is helyet kapnak, abban a szegmensben is népszerűek. Most úgy néz ki, hogy az eddig töretlen népszerűség egy kissé visszaesőben van: a DigiTimes a piaci források állításai alapján arról számolt be, hogy az Atom processzorok forgalma kis mértékben csökkent.

Csökken az Atom processzorok iránti igény

Az Intel Atom processzorai az elmúlt hónapok folyamán hatalmas népszerűségre tettek szert, az egységekkel ellátott netbookokkal Dunát lehetne rekeszteni, annyi újdonság látott napvilágot. A processzorok az olcsó asztali gépekben is helyet kapnak, abban a szegmensben is népszerűek. Most úgy néz ki, hogy az eddig töretlen népszerűség egy kissé visszaesőben van: a DigiTimes a piaci források állításai alapján arról számolt be, hogy az Atom processzorok forgalma kis mértékben csökkent.

A szakemberek szerint ennek a folyamatnak két fő oka van: az egyik a teljes méretű és teljes értékű notebookok árának mérséklődése, míg a másik az Intel CULV Core 2 processzoraival felszerelt ultra hordozható készülékek megjelenése. Az okok között szerepel az is, hogy a vásárlók egyelőre az Intel következő generációs Atom processzoraira várnak. A 45 nm-es csíkszélességgel készülő Lincroft kódnévvel ellátott újdonságok már beépített memória vezérlővel és beépített videó vezérlővel is fel lesznek szerelve, így segítségükkel a jelenleginél helytakarékosabb rendszerek építhetőek majd. A Lincroft egységek a várakozások szerint az idei év második felében debütálhatnak. Amíg ez meg nem történik, addig az Intel megpróbálja kisöpörni az Atom processzorokból álló raktárkészleteket.

Az Atom processzorok iránti csökkenő keresletről már az Intel legutóbbi pénzügyi jelentéséből is értesülhettünk. A 2008-as év negyedik negyedévében még 300 millió dolláros forgalmat generáltak az Atom processzorok, ám az idei év első negyedévében már csak 219 millió dolláros árbevétel származott a fent említett termékekből. A nyári szabadságolások idején a kereslet tovább csökkenhet, de ez már szezonális sajátosságnak mondható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward