Crossover: DirectX 10 Linuxra és Macre

A CrossOver névre keresztelt program fejlesztőcsapata, azaz a Codeweavers munkatársai bejelentették, hogy elkészült a szoftver legfrissebb verziója, amely immáron Microsoft DirectX 10-es API-ját is támogatja. A CrossOver Games DirectX 9-es támogatásának köszönhetően eddig is széles körben elterjedt volt a Mac-es és Linuxos felhasználók között, ugyanis segítségével a Windows-os játékok futtathatóak a fent említett két rendszerkörnyezetben is.

Crossover: DirectX 10 Linuxra és Macre

A CrossOver névre keresztelt program fejlesztőcsapata, azaz a Codeweavers munkatársai bejelentették, hogy elkészült a szoftver legfrissebb verziója, amely immáron a Microsoft DirectX 10-es API-ját is támogatja. A CrossOver Games DirectX 9-es támogatásának köszönhetően eddig is széles körben elterjedt volt a Mac-es és Linuxos felhasználók között, ugyanis segítségével a Windows-os játékok futtathatóak a fent említett két rendszerkörnyezetben is (nem túl sok, de egyre több).

WoW Linuxon (CrossOver Games):

                                       

A CrossOver Games 7.2-es változata a készítők szerint már közel teljes szoftveres támogatást nyújt a DirectX 10-es alkalmazásprogramozási felülethez, azaz API-hoz. Jeremy White, aki a szoftverek vezető fejlesztője, blogjában kiemelte, hogy a 8 hónappal ezelőtt kitűzött ütemtervet maradéktalanul tartani tudták, így megszülethetett a Crossover Games legfrissebb verziója. Az alkalmazás a DirectX 10-es támogatáson kívül számos fejlesztéssel bővült, ám ezzel egy időben a népszerű CrossOver alkalmazást sem hanyagolták el.

                                      

A CrossOver esetében néhány hónapon belül újabb mérföldkőhöz érkeznek majd a fejlesztők, ugyanis kiadják a CrossOver Linux 8.0-s és a CrossOver Mac 8.0-s szoftvereket. Az új verziók teljes támogatást nyújtanak majd az Internet Explorer 7-es változatához, ezen kívül a Photoshop CS3-at is képesek lesznek zökkenőmentesen futtatni. A fejlesztőcsapat a 8.0-s verzióban főként a Microsoft Office és Outlook programokkal kapcsolatban végzett javításokat.

A CrossOver fő célja egyébként az, hogy Linuxon és Mac-en is elérhetőek legyenek a Windows-os programok. A termék Standard és Professional változatban érhető el: a standard az egyéni felhasználók, míg a Professional a cégek igényeit próbálja kielégíteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward