Corsair teszt: 8 GB ram vs. 4 GB ram

A Corsair az új memóriacsomagjainak népszerűsítéséhez készített egy tesztet, amelyben azt tárgyalják a mérnökei, hogy miért is jobb 4 GB rendszermemória helyett 8 GB-ot alkalmaznia egy átlagfelhasználónak.

Corsair teszt: 8 GB ram vs. 4 GB ram

A Corsair az új memóriacsomagjainak népszerűsítéséhez készített egy tesztet, amelyben azt tárgyalják a mérnökei, hogy miért is jobb 4 GB rendszermemória helyett 8 GB-ot alkalmaznia egy átlagfelhasználónak.

A "Doing More With More Memory" (szabad fordításban Több memóriával több mindent csinálni) névre keresztelt kis bemutató egy 8 GB-nyi és egy 4 GB-nyi memóriával ellátott rendszert mért össze különböző tesztek segítségével. A tesztkonfiguráció alapjául egy Gigabyte GA-MA790FXT-UD3P alaplap, egy 2,6 GHz-en ketyegő Phenom II X3 710-es processzor és egy P256-os típusú SSD meghajtó szolgált, miközben a videokártya szerepét egy GeForce GTX 280-as modell töltötte be. A rendszert ugyan nem jellemzi extrém fogyasztás, legalábbis annyira extrém biztosan nem, mint amekkora tápot választottak hozzá: a konfiguráció egy HX1000-es, 1 kW-os tápegységgel üzemelt.

[bold]Ami a rendszeren fut

[/bold]Első monitor: 11 db Excel 2007 táblázat, 3 db PowerPoint prezentáció, 2 db Word dokumentum, 1 PDF dokumentum, Adobe Photoshop Elements 7, Adobe Premiere Elements 7.

Második monitor: Guild Wars (ablakos módban), Counter-Strike Source (ablakos mód, szerver ablak), Firefox 3.5 webböngésző ablakok, Spotify zenelejátszó, Tweetdeck, Windows Live Messenger.

Harmadik monitor: Virtuálisan futó Ubuntu 9.04 x64 operációsrendszer, Miro web TV, FireFox ablakok, FlickR Organizer, Gimp, pénzügyi alkalmazások.

És ahogy a feladatkezelő kinéz:

A tesztek során Adobe Premier Elements 7, Crysis Warhead és egyéb alkalmazások esetében vizsgálták, hogy mennyi előnyt nyújt a kétszer annyi memória mennyiség. A teszt végén konklúzióként megállapították, hogy az AMD Phenom II-es, Intel Core 2 Duo vagy Corei5/7 Lynnfield rendszerek esetében a nagyobb memória mennyiség nagyobb teljesítménnyel jár és sokkal rugalmasabb rendszert eredményez. A 8 GB-nyi memória lehetőséget ad több program egyidejű, problémamentes futtatására, de akár jelentős mennyiségű adat feldolgozását is segíti, ugyanis a rendszer komolyabb feladatoknál sem lassul be és nincs szükség alkalmazások bezárására sem a fogyó szabad memóriamennyiség miatt. A 8 GB-nyi memória mennyiség összességében gyorsabb és jelentősen rugalmasabb rendszerhez vezet - állítják a tesztelők. A teljes cikk itt található angol nyelven, PDF formátumban.

A fentiekben megállapított tények már sokak számára mondhatóak nyilvánvalónak, de hogy miért pont most készült egy ilyen összehasonlítás, arra jó válasz az elmúlt hetek egyik bejelentése. A Corsair nemrégiben új 4 GB-os és 8 GB-os kétcsatornás memória csomagokat mutatott be, amelyek szállítása már akkoriban megkezdődött. Valószínűleg ezért készült el a reklámnak is beillő teszt is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward