Corei i5 specifikációk és a várható árak

Nem is olyan régen érkeztek az információk, amelyek szerint az Intel a Core i5-ös processzorsorozat és a hozzájuk tartozó P55-ös lapkakészlettel ellátott alaplapok megjelenését a korábban tervezett augusztus-szeptember közötti időpontról októberre tolta el. Ezt a lépést a gyártó a gazdasági helyzettel magyarázta, de sokak szerint valószínűbb az az elképzelés, hogy a vállalat így próbál segíteni partnerein, akiknek így még marad idejük kisöpörni a 4-es sorozatú lapkakészletekkel ellátott termékeiket, így nem éri majd őket veszteség.

Corei i5 specifikációk és a várható árak

Nem is olyan régen érkeztek az információk, amelyek szerint az Intel a Core i5-ös processzorsorozat és a hozzájuk tartozó P55-ös lapkakészlettel ellátott alaplapok megjelenését a korábban tervezett augusztus-szeptember helyett októberre tolta el. Ezt a lépést a gyártó a gazdasági helyzettel magyarázta, de sokak szerint valószínűbb az az elképzelés, hogy a vállalat így próbál segíteni partnerein, akiknek így még marad idejük kisöpörni a 4-es sorozatú lapkakészletekkel ellátott termékeiket, így nem éri majd őket veszteség.

Így vagy úgy, a Lynnfield processzorok megjelenésének ideje egyre csak közeledik, ami azt jelenti, hogy szépen lassan elkezdenek kiszivárogni a termékek várható specifikációi, illetve áraik is. A 45 nm-es csíkszélességgel készülő, a Socket LGA 1156-os tokozással rendelkező egységek 2,66 GHz-es, 2,8 GHz-es és 2,93 GHz-es órajelekkel rendelkeznek, azaz előreláthatólag ezekből a termékekből is háromféle változat kerül forgalomba eleinte, csak úgy, mint annak idején a Core i7-es processzorokból. A Core i5-ös egységek kétcsatornás, beépített DDR3-as memóriavezérlővel lesznek ellátva, amely DDR3-1066/DDR3-1333-as memóriatámogatást kínál a rendszernek. A processzorok 8 MB harmadszintű gyorsítótárral bírnak és 95W-os TDP mellett fognak üzemelni.

A hírek szerint a 2,66 GHz-es, a 2,8 GHz-es és a 2,93 GHz-es processzorok mindegyike támogatja majd a Turbo Boost technológiát, amely lehetővé teszi a központi egységek egymagos tuningját, azaz a CPU-k sorrendben 3,2 GHz-es, 3,46 GHz-es és 3,6 GHz-es órajelen lesznek képesek futni. A kereskedelem fő áramába szánt újdonságok sorrendben 196 dolláros, 284 dolláros és 562 dolláros áron lesznek elérhetőek, a legolcsóbb, 2,66 GHz-en ketyegő egység esetében azonban nem lesz elérhető a HyperThreading, a vPro és a TXT technológiák egyike sem, míg a 2,8 GHz-es és 2,93 GHz-es processzorok esetében igen.

Az új termékek piacra dobása után nem sokkal érkezhetnek meg az Intel első 32 nm-es processzorai, amelyeknek mintapéldányaiból már több, az Intelhez közel álló partner kapott szállítmányokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward