Core i7-es processzor 4,61 GHz-en

Az AMD processzorai mellett az Intel központi egységei sem úszták meg az elmúlt néhány napot komolyabb tuning nélkül: az AMD Phenom II 940-es egysége folyékony hélium hűtés segítségével 6,3 GHz-es órajel elérésére és egy 3DMark 05 világrekordra volt képes, az Intel Core i7-es processzora viszont szerényebb eredményt ért el, de nem is extrém, hanem egy egyszerű vízhűtést hordozott magán a termék. Ezeken kívül a 3DMark Vantage világrekord is megdőlt pár napja.

Core i7-es processzor 4,61 GHz-en

Az AMD processzorai mellett az Intel központi egységei sem úszták meg az elmúlt néhány napot komolyabb tuning nélkül: az AMD Phenom II 940-es egysége folyékony hélium hűtés segítségével 6,3 GHz-es órajel elérésére és egy 3DMark 05 világrekordra volt képes. Az Intel Core i7-es processzora viszont szerényebb eredményt ért el, de nem is extrém, hanem egy egyszerű vízhűtést hordozott magán a termék. Ezeken kívül a 3DMark Vantage világrekord is megdőlt pár napja.

Legfrissebb tuning hírünk főszereplője egy Core i7-es processzor volt, amely egy Intel "Smackover" DX58SO alaplapban foglalt helyet. A CPU pontos típusáról nem szól a fáma, az viszont tudható, hogy az egység 1,44V-os mag- és 1,21V-os északi híd feszültség segítségével érte el a 4,61 GHz-es eredményt. A tuning mestereket az Intel alaplapjához biztosított szoftveres tuning és rendszerdiagnosztikai alkalmazás segítette. A rendszerben található Core i7-es egysége 144 MHz-es buszsebességgel és 32x-es szorzóval üzemelt. A processzor 61 Celsius fokos hőmérséklet mellett ketyegett, a CPU VRM részleg 31 Celsius fokos volt, az X58-as alaplap lapkakészlete pedig 41 Celsius fokon működött.

Az esemény kapcsán a résztvevők kijelentették, hogy a Core i7-es processzor vízhűtés használata mellett igen jó tuningpotenciált kínál. Lassan jöhetnének azok az eredmények is, amelyek 6 GHz feletti órajelekről számolnak be. Más kérdés, hogy értelmük nem sok van, ugyanis az extrém (folyékony nitrogén vagy folyékony hélium) hűtéssel ellátott tesztkonfigurációk mindennapos használatra alkalmatlanok, persze nem is ez a cél a tuning kapcsán, hanem mindössze az, hogy a gyártók megmutassák, kinek a terméke megy magasabb órajelen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward