Core i5 kompatibilis CPU hűtő a Zalmantól

A Core i5-ös processzorok megjelenése még egy picit messzebb van, ám a különböző neves, hűtőmegoldásokkal foglalkozó gyártók kínálatában egyre több olyan termék jelenik meg, amelyek már kompatibilisek az Intel új, LGA-1156-os tokozással rendelkező processzoraival.

Core i5 kompatibilis CPU hűtő a Zalmantól

A Core i5-ös processzorok megjelenése még egy picit arrébb van, ám a különböző neves, hűtőmegoldásokkal foglalkozó gyártók kínálatában egyre több olyan termék jelenik meg, amelyek már kompatibilisek az Intel új, LGA-1156-os tokozással rendelkező processzoraival.

A legújabb Core i5 kompatibilis processzorhűtőt a Zalman mérnökei tervezeték, az újdonság dizájnját tekintve egyik korábbi Zalmann megoldásra sem hasonlít. A CNPS10X Extreme típusjelzéssel ellátott hűtő 135 x 100 x 160 mm-es méretekkel bír, súlya pedig 920 gramm. A termék réz talp segítségével érintkezik a processzorral, a hűtő lamelláihoz összesen 5 darab 6 mm-es heat pipe juttatja el a CPU által termelt hőt. A nikkelezett újdonságon egy 120 mm-es átmérőjű, dupla golyóscsapágyas ventilátor teljesít szolgálatot, amely ledes világítással és PWM támogatással egyaránt bír. A PWM funkció jóvoltából a ventilátor fordulatszáma a hőmérséklet függvényében változik 1000 RPM és 2500 RPM között, így a zajszint 20 dB(A) és 39 dB(A) között helyezkedik el.

A friss termék tulajdonképpen egy multifunkciós processzorhűtőnek tekinthető, ugyanis nem csak az Intel LGA-775/1156/1366-os processzorfoglalataival, de az AMD Socket 754/939/940/AM2/AM2+ és AM3-as foglalataival is kompatibilis. Az új termék csomagjában egy tubusnyi hővezető paszta (ZM-STG2), és a Zalman PWM Mate névre keresztelt terméke kap helyet. Ez utóbbi megoldás tulajdonképpen egy egyszerű kis vezérlő, amely egy potméter segítségével képes a ventilátor fordulatszámának vezérlésére.

A Zalman CNPS10X Extreme processzorhűtő várható megjelenésével és ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward