Computex: újabb processzorok az Intel-től

Az intel nemrégiben mutatta be 4 legfrissebb mobil processzorát, amelyek között három darab Core 2 Duo és egy Solo modell foglalt helyet. A vállalat az újdonságok mellett a GS40-es lapkakészletet is hódító útjára indította, amely a CULV noteszgépek alapjául fog szolgálni. A gyártó most újabb processzorokat jelentett be, amelyek között egyebek mellett két új Core i7-es sorozatú központi egységet is üdvözölhetünk.

Computex: újabb processzorok az Intel-től

Az Intel nemrégiben mutatta be 4 legfrissebb mobil processzorát, amelyek között három darab Core 2 Duo és egy egymagos Pentium Mobile modell foglalt helyet. A vállalat az újdonságok mellett a GS40-es lapkakészletet is hódító útjára indította, amely a CULV noteszgépek alapjául fog szolgálni. A gyártó most újabb processzorokat jelentett be, amelyek között egyebek mellett két új Core i7-es sorozatú központi egységet is üdvözölhetünk.

Kezdjük is a sort az LGA-1366-os tokozással rendelkező újdonságokkal. A Core i7 950-es és 975 Extreme Edition processzorok a jelenleg is forgalomban lévő Core i7 940-es és Core i7 965 EE modelleket küldik majd nyugdíjba. Közös a két jövevényben, hogy 130W-os TDP mellett üzemelnek, háromcsatornás DDR3-as memóriatámogatással és 8 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárat tartalmaznak. Az olcsóbbik változat, azaz a 3,06 GHz-en ketyegő Core i7 950-es termék 562 dolláros, míg a 3,33 GHz-es Core i7 975 Extreme Edition modell 999 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba. Már hónapokkal ezelőtt tudni lehetett az érkezésüket, de a megjelenési időpont össze-vissza csúszkált.

Az ár- és teljesítmény létrán lejjebb haladva két új asztali processzort találunk: a Core 2 Duo E7600-at és a Celeron E1600-at. A 45 nm-es csíkszélességgel készülő E7600-as processzor 3 GHz-es órajellel, 3 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral és 1066 MHz-es FSB-vel bír. A termék 65W-os TDP-vel rendelkezik, ára pedig 133 dollár lesz. A Celeron E1600-as processzor ezzel szemben 65 nm-es csíkszélességgel készül és 2,4 GHz-en üzemel, másodszintű gyorsítótárának mérete pedig 512 KB. A 800 MHz-es FSB-t alkalmazó újdonságért 53 dollárt fog elkérni a vállalat.

Az új modellek között három új mobil processzor is jelen van, amelyek korábbi hírünkben már bemutatkoztak, sőt, két új Celeron egységgel is bővült a gyártó kínálata.

A friss termékek piacra dobása mellett néhány processzor ára is csökken: a C2D P9600-as modell 530 dollár helyett 316 dollárba, míg a C2D P8700-as verzió 241 dollár helyett már „csak” 209 dollárba fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward