Computex: új videokártyák az ECS-től

Az ECS az alaplapok mellett számos videokártyát is magával hozott az idei Computexre. A gyártó friss kínálatában Black Series és Silent Series családokba tartozó egységek vannak jelen, amelyek nagyjából két hónapon belül tűnhetnek fel kereskedelmi forgalomban. A vállalat a termékek ajánlott végfelhasználói áraival kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal.

Computex: új videokártyák az ECS-től

Az ECS az alaplapok mellett számos videokártyát is magával hozott az idei Computexre. A gyártó friss kínálatában Black Series és Silent Series családokba tartozó egységek vannak jelen, amelyek nagyjából két hónapon belül tűnhetnek fel a boltok polcain. A vállalat a termékek ajánlott végfelhasználói áraival kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal.

A Black Edition kártyák mindegyike 15%-kal gyorsabb, mint az adott sorozatba tartozó hagyományos kártyák, sőt a gyártó ezen felül még extra tuningpotenciált is kínál a termékek esetében, így azok a felhasználók, akiknek a Black Edition modellek teljesítménye is kevés, még tovább tuningolhajták az egyes kártyákat.

A Black Edition családba tartozó Black GTS 250 2GB-os modell esetében – mint az a nevéből már kiderült – 2048 MB-nyi GDDR3-as memória áll rendelkezésre, amely 256 bites memória interfészen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz. A memória chipek 1800 MHz-en, míg a grafikus processzor 815 MHz-en üzemel. A kártyán két darab DVI és egy HDMI kimenet foglal helyet.

A második kártya a sorban a magasabb memória órajelen üzemelő 1 GB-os Black GTS 250 változat. Ez a termék 815 MHz es mag- és 2200 MHz-es memória órajellel büszkélkedik, és 1024 MB-nyi GDDR3-as memóriát tartalmaz. A memória chipek és a GPU között ezúttal is 256 bites adatsín húzódik. A kátyán két DVI és egy HDMI kimenet van jelen.

A Black GTX 275-ös ECS újdonság grafikus processzora 700 MHz-en ketyeg, a terméken elhelyezett 896 MB-nyi GDDR3-as memória 448 bites memória interfésszel kapcsolódik a GPU-hoz. A memória órajele 2268 MHz-es értéket képvisel. Az új modell szintén két darab DVI portot és egy HDMI kimenetet tartalmaz.

A következő kategóriában már a passzív hűtéssel ellátott kártyák, azaz a Silent sorozat tagjai szerepelnek. Ezekből a modellekből összesen három újdonság készült: az első egy passzív 9500 GT, amelyen nem kevesebb, mint 1 GB-nyi DDR2-es fedélzeti memória lapul. A GPU 550 MHz-en ketyeg, a memória órajele pedig 667 MHz-es. A 128 bites DDR2-es memória interfészt alkalmazó kártyán DVI, VGA és HDMI portok egyaránt találhatóak.

A Silent 9400 GT szintén 1 GB-nyi DDR2-es memóriával, 550 MHz-es magórajellel és 667 MHz-es memória órajellel bír, ám ez a modell a 9500 GT-vel ellentétben már nem 32 darab, hanem csak 16 darab stream processzort tartalmaz. A terméken 128 bites DDR2-es memóriavezérlő kapott helyet, a video kimenetek között pedig VGA, DVI és HDMI portok vannak jelen.

A Silent sorozat utolsó, és egyben leggyengébb tagja egy 8400 GS. Ez a termék a PCI Express x1-es csatolófelülete miatt számít érdekességnek. A kártyán 512 MB-nyi DDR2-es memória lapul, amely 64-bites adatsín segítségével tart kapcsolatot a GPU-val. A grafikus processzor órajele 567 MHz-es, a memória chipek pedig 533 MHz-en ketyegnek. A kimenetek között ezúttal is DVI, VGA és HDMI portokat helyezett el a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward