Computex: új alaplapok az ECS-től

Az ECS számos alaplapot mutatott be a Computex alkalmával, amelyek között költséghatékony termékek is találhatóak szép számmal. Az első két újdonság a vállalat Black Series termékcsaládjába tartozik: újítás a sorozat esetében, hogy az ASUS Express Gate megoldásához hasonló, eJiffy névre keresztelt instant operációsrendszer is helyet kap majd, ám a szoftver nem egy külön flash memórián, hanem a rendszer merevlemezén foglalhat helyet. A jelenlegi Black Series alaplapok tulajdonosai egy frissítés formájában érhetik majd el az új szolgáltatást saját termékeik esetében.

Computex: új alaplapok az ECS-től

Az ECS számos alaplapot mutatott be a Computex alkalmával, amelyek között költséghatékony termékek is találhatóak szép számmal. Az első két újdonság a vállalat Black Series termékcsaládjába tartozik: újítás a sorozat esetében, hogy az ASUS Express Gate megoldásához hasonló, eJiffy névre keresztelt instant operációsrendszer is helyet kap majd az alaplapokon, ám a szoftver nem egy külön flash memórián, hanem a rendszer merevlemezén foglalhat helyet. A jelenlegi Black Series alaplapok tulajdonosai egy frissítés formájában érhetik majd el az új szolgáltatást saját termékeik esetében.

Visszatérve a két új, Black Series alaplapra: az első példány az AMD 785G lapkakészletére épül és a Socket AM3-as tokozással rendelkező AMD processzorok fogadására képes. A termék DDR3-1333 MHz-es memóriafoglalatokkal van felszerelve, szám szerint összesen néggyel, amelyekben akár 32 GB-nyi memória helyezhető el. Az alaplapon egy PCI Express 2.0 x16-os slot, valamint két darab PCI Express x1-es és egy PCI csatlakozó is található. A termék támogatja az ATI Hybrid Graphics technológiáját is, és csatlakozók tekintetében egy DVI, egy VGA, valamint egy HDMI porttal büszkélkedhet. A kép alapján az újdonság 6 darab SATA porttal, egy IDE csatlakozóval egy eSata csatlakozóval, Gigabites Ethernet porttal és integrált nyolccsatornás HD audió vezérlővel rendelkezik.

A Micro-ATX formátumú, A785GM-M típusjelzéssel ellátott termék várhatóan szeptemberben kerül a boltok polcaira, ára pedig 100 dollár alatt fog elhelyezkedni.

A második Black Series alaplap egy P55-ös lapkakészletre épülő megoldás, amely a P55H-A típusjelzést viseli. Az LGA-1156-os tokozással rendelkező Lynnfield processzorokat támogató deszkán négy darab DDR3-1600-as memória foglalat helyezkedik el, amelyek lehetővé teszik a processzorok beépített kétcsatornás memória vezérlőjének kiaknázását. Az alaplap két darab PCI Express 2.0 x16-os slotot tartalmaz, így CrossfireX támogatással is rendelkezik. Ezen a terméken is hat darab SATA port és egy IDE port helyezkedik el, de természetesen a Gigabites Ethernet csatlakozó és az integrált HD audió vezérlő sem hiányzik a sorból.

Az új, P55-ös lapkakészlettel ellátott termék várhatóan a 785G-hez hasonlóan szeptember folyamán kerülhet a boltok polcaira, ez a modell 120 dollár körüli ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető.

A költséghatékony alaplapok közül az első újdonság az Nvidia jó öreg GeForce 6100-as lapkakészletére épül, de már DDR3-as memóriafoglalattal és Socket AM3-as processzorfoglalattal áll majd a felhasználók rendelkezésére. A terméken található két darab DDR3-1333-as memória slotba összesen 16 GB-nyi RAM pakolható. Az alaplap 10/100 Mbps-os Ethernet porttal, HD audió vezérlővel és integrált videó vezérlővel rendelkezik majd.

A termék a rajta található PCI Express 2.0 x16-os slotnak köszönhetően lehetőséget nyújt az integrált videó vezérlő nagyobb teljesítményű videokártyával történő kiváltására is. Ez a termék már a jövő hónapban forgalomba kerül, ám árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Végül, de nem utolsó sorban egy érdekes Atom 330-as processzorral felvértezett alaplap, a 945GCD-M is jelen volt a standon. A micro-ATX formátumú újdonság kétmagos Atom 330-as processzort tartalmaz a már jól ismert 945GSE + ICH7 lapkakészlettel karöltve. Újdonság, hogy az ECS mérnökei az alaplapot PCI Express x16-os bővítőhellyel is ellátták, így a gyengécske Intel GMA 950-es integrált videó vezérlő helyett egy normális videokártyával is elláthatjuk majd a rendszert. A specifikációk között változatlanul jelen van az 533 MHz-es FSB és a maximum 2 GB-os memóriatámogatás. A költséghatékony újdonság ára egyelőre nem ismert, megjelenésére majd valamikor az idei év negyedik negyedévében lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward