Computex: H57-es alaplap a Shuttle standján

Az idei Computex folyamán kétségtelenül a P55-ös alaplapok jutnak majd a legnagyobb szerephez, ugyanis a különböző vállalatok kínálatában már startra kész állapotban sorakoznak az új lapkakészletre épülő termékek. Az LGA-1156-os tokozással rendelkező processzorokat azonban nem csak ez a lapkakészlet fogadja majd: a Shuttle standján egy meglehetősen furcsa alaplapot sikerült lencsevégre kapniuk a külföldi kollégáknak, amely az Intel eddig hivatalosan még be nem jelentett H57-es lapkakészletére épül. Korábban már írtunk az 5-ös sorozatú lapkakészletekről, illetve a család egyes tagjainak várható tulajdonságairól.

Computex: H57-es alaplap a Shuttle standján

Az idei Computex folyamán kétségtelenül a P55-ös alaplapok jutnak majd a legnagyobb szerephez, ugyanis a különböző vállalatok kínálatában már startra kész állapotban sorakoznak az új lapkakészletre épülő termékek. Az LGA-1156-os tokozással rendelkező processzorokat azonban nem csak ez a lapkakészlet fogadja majd: a Shuttle standján egy meglehetősen furcsa alaplapot sikerült lencsevégre kapniuk a külföldi kollégáknak, amely az Intel eddig hivatalosan még be nem jelentett H57-es lapkakészletére épül. Korábban már írtunk az 5-ös sorozatú lapkakészletekről, illetve a család egyes tagjainak várható tulajdonságairól.

Visszatérve a különleges alaplapra, a termék Shuttle márkajelzéssel bír és a következő év első negyedévében forgalomba kerülő H57-es lapkakészletre épül. A kompakt H57-es lapon Intel LGA-1156-os processzorfoglalat található, valamint négy darab DDR3-as memória slot is, amelyek a processzor kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlőjében rejlő lehetőségeket próbálják majd kiaknázni. Az újdonságon egyetlen egy darab PCI Express x16-os slotot tartalmazó deszkán három darab SATA 3 Gbps-os port, valamint Gigabit Ethernet csatlakozó és egy nyolccsatornás integrált audió vezérlő foglal helyet.

A terméken az Intel Turbo Memory technológiájának továbbfejlesztett változata, a Braidwood technológia is helyet kap majd, valószínűleg ezért is került NAND Flash slot a lapra, amely a három darab SATA port mellett foglal helyet. Az újdonság a 45 nm-es Lynnfield mellett a 32 nm-es Clarkdale processzorok fogadására is képes, ez utóbbi modelleken a két processzormag mellett egy integrált videó vezérlő is helyet kap, amely az alaplapon elhelyezett video kimenetekhez FDI (Flexible Display Interface) interfész segítségével fog kapcsolódni. A Shuttle standján kiállított kompakt H57-es alaplap valószínűleg majd egy későbbi Shuttle Mini PC-ben kaphat helyet. A H57-es lapkakészlet egyébként a hírek szerint a P55-ös megoldásokhoz képest egy kategóriával feljebb fog elhelyezkedni a képzeletbeli minőség-ranglétrán. Reméljük, hamarosan még több információ szivárog majd ki az új lapkakészlettel kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward