Computex: CM tápegység LAN támogatással

A Cooler Master mérnökei egy meglehetősen érdekes terméket mutattak be a Computex alkalmával, amely még ugyan csak prototípusként érhető el, ám mindenképpen érdemes rá néhány pillantást vetni. A termék tulajdonképpen egy 700W-os tápegység, amely a Power Lan 700W típusjelzést viseli, és amely LAN támogatást kínál a lakás 230v-os hálózatán keresztül.

Computex: CM tápegység LAN támogatással

A Cooler Master mérnökei egy meglehetősen érdekes terméket mutattak be a Computex alkalmával, amely még ugyan csak prototípusként érhető el, ám mindenképpen érdemes rá néhány pillantást vetni. A termék tulajdonképpen egy 700W-os tápegység, amely a Power Lan 700W típusjelzést viseli, és amely LAN támogatást kínál a lakás 230V-os hálózatán keresztül.

Olyan hálózati megoldásokkal, amelyek a 230V-os hálózat segítségével kapcsolják össze a különböző rendszereket, már többször is láthattunk, legutóbb például térfigyelő kamerákat teszteltünk, amelyek ugyanilyen elven üzemeltek. Visszatérve a tápegységre: a termék beépített PLC (Programabble Logic Controller) vezérlővel bír. A vállalat által elkészített prospektus szerint az ADSL router után egy PLC dobozt kötve az Internet is átvihető a 230V-os hálózaton keresztül, ám a számítógép és a 230V-os hálózat között már a tápegység a maga saját beépített vezérlőjével fogadja a hálózaton érkező jeleket. A kis, speciális átalakító a hálózati csomagokat ülteti a 230V-os hálózatra.

A prototípus ígéretes, annak ellenére, hogy a Power LAN eljárás egyáltalán nem újkeletű és sok esetben kemény kritikával illetik. A megoldás esetében sokszor nagy a csomagveszteség, ami egyáltalán nem nevezhető előnyös tulajdonságnak. Így vagy úgy, a gyártó állítása szerint a saját megoldásuknak köszönhetően a 230V-os hálózaton keresztül akár 200 Mb/s-os sávszélesség elérésére is lehetőség van, persze csak ideális esetben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward