Cogage márkájú hűtők a Thermalright-tól

Látszólag új gyártóval bővült a processzorhűtők szegmense: hamarosan Cogage márkanév alatt is találhatunk majd egy-két különlegesebb CPU hűtő megoldást. A gyártó egyébként csak látszólag mondható újnak: a Cogage tulajdonképpen csak egy márkanév, amelyet a Thermalright készül bevezetni a piacra.

Cogage márkájú hűtők a Thermalright-tól

Látszólag új gyártóval bővült a processzorhűtők szegmense: hamarosan Cogage márkanév alatt is találhatunk majd egy-két különlegesebb CPU hűtő megoldást. Azonban a Cogage csak egy márkanév, amelyet a Thermalright készül bevezetni a piacra.

Az első újdonság a True Spirit fantázianevet viseli, a hűtőt kifejezetten az Intel LGA-1366-os processzoraihoz, azaz a Core i7-es család tagjaihoz fejlesztették ki. A True Spirit 133 x 156 x 38 mm-es méretekkel bír, súlya pedig összesen 670 gramm. A processzor által termelt hőt négy darab, rézből készült heat pipe juttatja el az alumínium lamellákhoz, ahonnan egy 120 mm-es ventilátor fújja le azt. A 48 darab lamella tetején helyet foglaló légkeverő fordulatszáma a terhelés függvényében (PWM) percenként 1000 és 1500 fordulat között változik, a zajszint így 19,6 dB(A) és 37,4 dB(A) között helyezkedik el.

A másik újdonság, amellyel a vállalat hamarosan képviseltetni fogja magát a piacon, nem más, mint az MST-140-es kódnévvel ellátott processzorhűtő. Az egységen 140 mm-es átmérőjű ventilátor helyezkedik el, amely 1500-as percenkénti fordulatszámmal üzemel, így 94,7 CFM levegőszállítást biztosít 33,5 dB(A) zajszint mellett. A processzorhűtő LGA-775-ös és LGA-1366-os foglalatokhoz egyaránt használható. A termék 144 x 147 x 70,2 mm-es méretekkel bír, súlya egészen pontosan 410 gramm. A hűtő talpazatától itt is négy darab réz heat pipe vezeti el a hőt a lamellákhoz, de ennél az egységnél két különálló lamella tömb található.

A két processzorhűtő megjelenési idejét egyelőre még homály fedi. A True Spirit várhatóan 40 dollár körüli áron kerül forgalomba, az MST-140 ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward