CES 2009: 120 Hz-es Samsung LCD monitor

Az Nvidia a CES keretein belül mutatta be saját, sztereó 3D technológiáját, amely csak és kizűrólag a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával üzemelő monitorokkal vagy televíziókkal kompatibilis. A szemüveg egy jól megtervezett darab: az egység USB-s infravörös érzékelőn keresztül kommunikál a rendszerrel, és ami a legjobb, még szemüvegesek is használhatják, saját szemüvegükkel együtt.

CES 2009: 120 Hz-es Samsung LCD monitor

Az Nvidia a CES keretein belül mutatta be saját, sztereó 3D technológiáját, amely csak és kizárólag a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával üzemelő monitorokkal vagy televíziókkal kompatibilis. A szemüveg egy jól megtervezett darab: az egység USB-s infravörös érzékelőn keresztül kommunikál a rendszerrel, és ami a legjobb, még szemüvegesek is használhatják, saját szemüvegükkel együtt.

A technológia hátránya, hogy egyelőre csak kevés olyan monitor érhető el kereskedelmi forgalomban, amely 120 Hz-es frissítéssel dolgozik. A 120 Hz-re azért van szükség, mert az egyes lencsék 60 Hz-es frissítés mellett dolgoznak, és eltérő tartalmakat jelenítenek meg az ember két szeme előtt, hogy így létrehozzák a 3D-s hatást. A technológia alkalmazásához a felsoroltakon kívül GeForce 8-as,9-es vagy GTX sorozatú videokártya és a kártyához tartozó legfrissebb driver, valamint a sztereó 3D technológia meghajtóprogramja kell. További infromációk és letöltési linkek az Nvidia weboldalán találhatóak.

Az Nvidia új technológiáját a Samsung legfrissebb monitora is támogatja, amely SyncMaster 2233RZ típusjelzéssel és 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával kerül forgalomba. Az újdonság rendelkezik sztereó 3D támogatással, a magas képfrissítési frekvenciának köszönhetően pedig a mozgásokat 60 Hz-es társainál sokkal gördülékenyebben ábrázolja, így filmekhez és játékokhoz tökéletesen használható, akár a sztereó 3D technológia alkalmazásával egy időben is. Maga a monitor képes torzításmentesen megjeleníteni a 4:3-as és 5:4-es felbontásokat is, drivertámogatás nélkül.

A 2233RZ 22 hüvelykes képátlóval bír és 1680 x 1050 pixeles natív felbontással rendelkezik. A kijelző 20000:1 (dinamikus) kontrasztaránnyal és 300 cd/m2 fényerővel üzemel, egyszóval tökéletesen megegyezik a nemrégiben bejelentett 2233Hz típusjelzésű modellel, azzal a különbséggel, hogy az „csak” 60 Hz-es.

A Samsung állítása szerint nagyjából 350 olyan játék van a piacon, amely képes profitálni az Nvidia sztereó 3D technológiájából, ami egyáltalán nem mondható kevésnek. A hírek szerint egyes filmekhez is használható lesz a technológia. A gyártó tervei szerint idén áprilisban kerül forgalomba a termék, ajánlott végfelhasználói ára 399 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward