Cégeknek is kínál 2 TB-os HDD-t a Hitachi

A Hitachi illetékesei alig egy héttel azután, hogy hivatalosan is bejelentették a cég 2 TB-os adattároló kapacitással rendelkező asztali merevlemezét, amelyet az átlagfelhasználóknak szánnak, most egy újabb termékről rántották le a leplet, ám ez a merevlemez már az üzleti felhasználókat veszi célba.

Cégeknek is kínál 2 TB-os HDD-t a Hitachi

A Hitachi illetékesei alig egy héttel azután, hogy hivatalosan is bejelentették a cég 2 TB-os adattároló kapacitással rendelkező asztali merevlemezét, amelyet az átlagfelhasználóknak szánnak, most egy újabb termékről rántották le a leplet, ám ez a merevlemez már az üzleti felhasználókat veszi célba.

A Hitachi Global Storage a vállalat közleménye szerint elsőként kínál a piacon 2 TB-os 7200 RPM-es merevlemezt a vállalatok számára (bár ez inkább azon múlik, hogy az ő termékük landol e először a boltok polcain, vagy a WD hasonló megoldása). A friss merevlemez 3,5 hüvelykes formátumban érkezik csak úgy, mint asztali társa, a termék a 2 TB Ultrastar A7K2000-es típusjelzést viseli. Ebből a merevlemezből a vállalat 1 TB-os és 500 GB-os adattároló kapacitással büszkélkedő modelleket is piacra dob majd. Az újdonságok esetében közös tulajdonság, hogy SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, 32 MB-nyi buffert tartalmaznak és a gyártó állítása szerint 1,2 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni. A termékek opciókén akár BDE (bulk data encryption) támogatással is rendelkezhetnek az adatok védelmének érdekében. A vállalati szegmensben helyet kapó újdonságok RVS (Rotation Vibration Safeguard) érzékelővel is rendelkeznek, amely optimális teljesítményt kínál a több merevlemezből álló RAID rendszerek számára.

A Hitachi az újdonságokra öt év garanciát vállal. Az A7K2000-es modell szállítása a hírek szerint már megkezdődött, ám az 1 TB-os és 500 GB-os merevlemezek érkezésére majd csak később, a negyedév vége felé számíthatunk. A termékek árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward