Catalyst 9.7: XP-re is megérkezett

Július lévén az AMD legfrissebb Catalyst meghajtóprogramja a 9.7-es verziószámot viseli. Az újdonság 32- és 64-bites Windows 7 és Windows Vista operációsrendszerek számára készített kiadásai már tegnap óta elérhetőek, mint arról korábban már beszámoltunk. A termék esetében a legfontosabb újítás a napokban megjelent Windows 7 RTM verzió teljes támogatása, de ezen kívül számos kisebb-nagyobb hibajavítás és egy-két újítás is bekerült a szoftvercsomagba. Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy a 32- és 64-bites Windows XP operációsrendszerekhez készített Catalyst változat a nap későbbi részében jelenik meg, ebből gyakorlatilag egy napos csúszás lett, de most már elérhető az XP-s verzió is.

Catalyst 9.7: XP-re is megérkezett

Július lévén az AMD legfrissebb Catalyst meghajtóprogramja a 9.7-es verziószámot viseli. Az újdonság 32- és 64-bites Windows 7 és Windows Vista operációsrendszerek számára készített kiadásai már másfél napja elérhetőek, mint arról korábban már beszámoltunk. A termék esetében a legfontosabb újítás a napokban megjelent Windows 7 RTM verzió teljes támogatása, de ezen kívül számos kisebb-nagyobb hibajavítás és egy-két újítás is bekerült a szoftvercsomagba. Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy a 32- és 64-bites Windows XP operációsrendszerekhez készített Catalyst változat a nap későbbi részében jelenik meg, ebből gyakorlatilag egy napos csúszás lett, de most már elérhető az XP-s verzió is.

A Catalyst 9.7 XP-s változata a Radeon HD 2000/3000/4000-es sorozatú videokártyákhoz nyújt támogatást, sőt, a Radeon HD 3000-es sorozatú integrált videó vezérlőkkel is tökéletesen együttműködik csak úgy, mint a Windows 7 és Windows Vista változatok esetében. Az XP-s kiadásnál is elérhető az új dizájnnal rendelkező Catalyst Control Center Desktops & Displays Manager, amelynek köszönhetően a megjelenítők különböző tulajdonságainak beállítása sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint korábban.

Az új meghajtóprogram teljesítménynövekedést is kínál: optimális esetben a Crysis „Very High” beállítás alkalmazásakor a Radeon HD 4800-as sorozat tagjainál akár 8%-kal magasabb FPS értékeket produkálhat, mint az előző generációs driverrel. A Lost Planet Colonies esetében 8x-os élsimítás engedélyezésekor a gyorsulás mértéke 7-11% közötti lehet, ugyancsak a Radeon HD 4800-as videokártyák esetében.

A Catalyst 9.7 32-bites Windows XP-hez innen, míg a 64-bites Windows XP-hez innen lehet letölteni. Aki lemaradt volna a tegnapi, Windows Vista és Windows 7 operációsrendszerekhez bejelentett Catalyst 9.7-es driverekről, kattintson ide korábbi hírünk elolvasásához.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward