BFG G92 8800GTS vízhűtéssel

A BFG egy új taggal bővítette kínálatát, amely nem más, mint a G92-es GPU-val felvértezett 8800 GTS vízhűtésű változata. Az újdonság nem csak a hatékony hűtési módja miat érdekes: a BFG a terméket gyárilag túlhúzta, igaz, csak kismértékben.

BFG G92 8800GTS vízhűtéssel

A BFG egy új taggal bővítette kínálatát, amely nem más, mint a G92-es GPU-val felvértezett 8800 GTS vízhűtésű változata. Az újdonság nem csak a hatékony hűtési módja miatt érdekes: a BFG a terméket gyárilag túlhúzta, igaz, csak kismértékben.

A BFG NVIDIA® GeForce® 8800 GTS OC2™ 512MB Water Cooled Edition GPU-ja  vállalat állítása szerint 30 celius fokkal hűvösebben üzemel, mint a kártya referenciahűtővel ellátott változatai. A kártya vízhűtése azonban nem csak hogy hatékony, de helytakarékos is: mivel egy slotos megoldásról van szó, a gépházban némi bővítőhelyet is megspórolhatunk, hiszen a kártya csak egy slotot foglal el.

Az újdonságon elhelyezkedő blokk a BFG és a DangerDen közös fejlesztése, amelynek köszönhetően a gyártó némi túlhajtást is elvégzett a kártyán. A BFG újdonságának magja 700 MHz-en ketyeg, a referencia érték ezzel szemben 650 MHz. A Shaderek a gyári 1625MHz helyett 1728 MHz-en járnak, ám a memória órajeléhez már nem nyúlt a gyártó, az változatlanul 1940 MHz, mint a referencia kártyáké. Ezeknél az órajeleknél valószínűleg magasabb értékek is elérhetőek a vízhűtésnek köszönhetően.

A BFG ajánlása szerint az újdonságot olyan vízhűtő rendszerbe érdemes bekapcsolni, amely képes 150W hő elvezetésére. Ha komplett rendszer hűtésén gondolkodunk, akkor természetesen komolyabb vízhűtő rendszert érdemes választani. A BFG érthető módon a DangerDen megoldásait ajánlja a termékhez.

A BFG újdonsága hamarosan elérhető kereskedelmi forgalomban is, ám pontos árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward