Az Xbox 360 meghibásodási aránya 16,4%

Napvilágot látott egy különös felmérés, amely professzionális elemzésre támaszkodva állítja azt, hogy az Xbox 360-as játékkonzol 16,4%-os eséllyel hibásodik meg. A minták alapján 1000 konzolból 600 darab tönkremenetele un. Red Ring of Death, azaz hardveres hibára vezethető vissza.

Az Xbox 360 meghibásodási aránya 16,4%

Napvilágot látott egy különös felmérés, amely professzionális elemzésre támaszkodva állítja azt, hogy az Xbox 360-as játékkonzol 16,4%-os eséllyel hibásodik meg. A minták alapján 1000 konzolból nagyjából 600 darab tönkremenetele un. Red Ring of Death, azaz hardveres hibára vezethető vissza.

A mostani felmérés által mutatott arány sokkal jobb, mint a tavaly nyáron tapasztalt egyharmados arány: a nyár folyamán a Microsoft némileg módosított a konzol felépítését, de még így is magasnak mondható a meghibásodási valószínűség a konkurens konzolokéhoz képest. A Sony PlayStation 3 és a Nintendo Wii meghibásodási aránya mindössze 3%, ez az érték messze jobb, mint az Xbox 360-é.

Galéria megnyitása

A Microsoft eddig meghibásodási arány szempontjából nem különböztette meg a különböző Xbox 360-as modelleket, hanem az állítások szerint mindegyik terméket egy kalap alá vette a statisztika felállításánál. Ha a gyártó megkülönbözteti a modelleket, akkor számára is kiderülne, hogy a Falcon Xbox 360-as vagy egyéb másik Xbox 360-as konfiguráció, amely 65 nm-es csíkszélességű processzorral és továbbfejlesztett hűtéssel van ellátva, sokkal kisebb arányban hibásodik meg, mint a többi változat.

Az Xbox 360 korábbi egyharmados meghibásodási arányának köszönhetően a Microsoft hozzávetőlegesen 1 milliárd dollárt költött a garanciális cserékre és javításokra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap