Az Xbox 360 meghibásodási aránya 16,4%

Napvilágot látott egy különös felmérés, amely professzionális elemzésre támaszkodva állítja azt, hogy az Xbox 360-as játékkonzol 16,4%-os eséllyel hibásodik meg. A minták alapján 1000 konzolból 600 darab tönkremenetele un. Red Ring of Death, azaz hardveres hibára vezethető vissza.

Az Xbox 360 meghibásodási aránya 16,4%

Napvilágot látott egy különös felmérés, amely professzionális elemzésre támaszkodva állítja azt, hogy az Xbox 360-as játékkonzol 16,4%-os eséllyel hibásodik meg. A minták alapján 1000 konzolból nagyjából 600 darab tönkremenetele un. Red Ring of Death, azaz hardveres hibára vezethető vissza.

A mostani felmérés által mutatott arány sokkal jobb, mint a tavaly nyáron tapasztalt egyharmados arány: a nyár folyamán a Microsoft némileg módosított a konzol felépítését, de még így is magasnak mondható a meghibásodási valószínűség a konkurens konzolokéhoz képest. A Sony PlayStation 3 és a Nintendo Wii meghibásodási aránya mindössze 3%, ez az érték messze jobb, mint az Xbox 360-é.

A Microsoft eddig meghibásodási arány szempontjából nem különböztette meg a különböző Xbox 360-as modelleket, hanem az állítások szerint mindegyik terméket egy kalap alá vette a statisztika felállításánál. Ha a gyártó megkülönbözteti a modelleket, akkor számára is kiderülne, hogy a Falcon Xbox 360-as vagy egyéb másik Xbox 360-as konfiguráció, amely 65 nm-es csíkszélességű processzorral és továbbfejlesztett hűtéssel van ellátva, sokkal kisebb arányban hibásodik meg, mint a többi változat.

Az Xbox 360 korábbi egyharmados meghibásodási arányának köszönhetően a Microsoft hozzávetőlegesen 1 milliárd dollárt költött a garanciális cserékre és javításokra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward